16 december 2020

Ontvangst Limburgse Horeca Solidariteitslopers in Den Haag

Woensdag 16 december ontving ik de Limburgse Horeca Solidariteitslopers in Den Haag. Vorige week sprak ik hen al toe via een video-verbinding bij de start van de mars in Limburg. Valkenburgse wethouder Claudia Bisschops (CDA) was fysiek aanwezig bij deze start om hen een behouden tocht toe te wensen. 

Tijdens het digitale gesprek beloofde ik de lopers hen te ontvangen in Den Haag om hun sleutels symbolisch in ontvanst te nemen. De sleutels symboliseren de wanhoop, ze kunnen de tent wel sluiten nu. Woensdag was de finish van deze tocht van 7 etappes. Na in totaal meer dan 200 kilometer gelopen te hebben kwamen ze aan op het Plein in Den Haag. De 4 vaste Limburgse lopers, onderweg steeds coronaproof aangevuld met steunlopers en gesteund door de horeca met slaapplekken en catering in de diverse doorkomstgemeenten, arriveerden rond 11.30 uur. Zoals toegezegd nam ik de sleutels en de verhalen in ontvangst met een korte “corona-proof ceremonie”. Daarnaast nam ik de symbolische grote sleutel in ontvangst die vorige week door CDA Wethouder uit Roermaond Angely Waajen-Crins aan de lopers was overhandigd.

Ik heb hen bedankt voor het feit dat zij op deze wijze de sector en de schrijnende situatie voor het voetlicht hebben gebracht. Ik blijf mij inzetten op de volgende punten:

  1. Een zo hoog mogelijke tegemoetkoming voor de vaste lasten
  2. Zo snel mogelijk perspectief voor de ondernemers (i.r.t openstelling)
  3. Geen lange procedures t.b.v. de aanvragen voor steunpakketten
  4. Tegengaan van “verleiding voor crimineel geld
  5. Realiseren hulp voor van grensondernemers en startende ondernemers

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.