23 januari 2023

Kennismaken met Auke Dijkstra (lijsttrekker)

Hallo CDA vrienden en belangstellenden voor de waterschapsverkiezingen van 2023.

Ik ben Auke Dijkstra (43 jaar) en woon met mijn vrouw Marianne en onze drie kinderen in de Wilp. Als boerenzoon ben ik van jongs af aan bewust van het belang van water op de bedrijfsvoering in de landbouw. In mijn periode als gemeenteraadslid in Marum kwam het thema water regelmatig voorbij in o.a. ruimtelijke ordeningsvraagstukken.

In het dagelijks leven was ik de laatste 7 jaar ICT manager bij Energiewacht en heb net een paar maand geleden een overstap naar Warmtestad in Groningen gemaakt. De periode daarvoor was ik zelfstandig ondernemer en had een ICT bedrijf in Marum en Leek.

Namens het CDA heb ik de nodige politieke ervaring opgedaan tijdens 3 periodes in de gemeenteraad van voormalig gemeente Marum waarvan bij de laatste periode de herindeling voor het Westerkwartier aan de orde was.

In maart staan naast de provinciale verkiezingen ook de waterschapsverkiezingen voor de deur.

Een verkiezing waar de opkomst en de bekendheid vaak wat minder groot is dan bij anderen verkiezingen!

Maar is dit wel terecht? Veel grote thema’s die nu spelen zoals: klimaatverandering, extreme regenval, zeespiegelstijging, bodemdaling, voldoende en schoon drinkwater, verzilting van de bodem, biodiversiteit ,medicijnresten en andere vervuilende middelen in het riool… het zijn allemaal thema’s waar de waterschappen bij betrokken of zelfs verantwoordelijk voor zijn.

Vanwege het belang van deze thema’s, wil ik vanuit onze kernwaarden: solidariteit, zorg voor elkaar, rechtvaardigheid en rentmeesterschap mij als lijsttrekker namens het CDA inzetten voor deze thema’s in het waterschap Noorderzijlvest. En samen met de andere kandidaten vanuit onze kernwaarden aan de slag te gaan met de “problemen van nu” voor een duurzame toekomst voor volgende generaties.

Want het water is van en voor ons allemaal!

Samen met Hanneke Wiersema (nr 2), Emmaly Scheepstra (nr 3) en Michel Meerman (nr 4) hebben we er erg veel zin in om namens het CDA bij het waterschap aan de slag te gaan. 

Als laatste wil ik nog graag oproepen om het verkiezingsprogramma “zoden aan de dijk” te lezen voor de antwoorden en visie die het CDA heeft op de belangrijke waterschap thema’s en natuurlijk om op 15 maart te gaan stemmen op het CDA!

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.