21 maart 2021

Een boodschap en verzoek van onze voorzitter!

Geachte leden van het CDA Schouwen-Duiveland,

Allereerst willen wij alle leden die hun CDA stem jl. woensdag hebben uitgebracht heel hartelijk danken voor hun steun; al was de uitslag niet waarop we gehoopt hadden en zijn vijftien zetels een teleurstellend resultaat. Ondanks de enorme inzet van de afgelopen tijd van minister Hugo de Jonge als ‘Corona’-minister, van Pieter Omtzigt als strijder tegen het toeslagenonrecht en van minister van financiën Wopke Hoekstra als financieel baken in deze crisis en als lijsttrekker, werd dit helaas niet  gehonoreerd door de kiezer. En dan hebben we het nog niet eens over al die anderen op de lijst die stad en land af hebben gereisd of via webinars zich hebben laten zien aan de kiezer. De landelijke pers grijpt alles aan om te illustreren dat er diepe verschillen zijn in de partij, en dat dat er voor gezorgd heeft dat het CDA diep is gezonken en vast en zeker nog dieper zal zakken. U en ik weten wel beter. Er zijn waarden in ons verankerd, die door geen enkel verschil van mening zullen veranderen. Die belangrijk zijn voor het (ei)land en die we blijven uitdragen. Zoals we in tijden van WK en EK’s voetbal spreken over dat er in ieder mens een voetbalcoach schuilt, zo geloven we ook dat er in elk CDA-lid een campagnestrateeg schuilt en dat u wel had geweten hoe Raymond Knops het als campagneleider had moeten aanpakken.

We gaan vol goede moed aan de slag voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 en daar hebben we u bij nodig. Roep uw innerlijke campagnestrateeg wakker en laat ons weten wat u belangrijk vindt voor ons eiland en wie ons daarbij zou kunnen helpen, wie er volgens u geschikt is om ons gedachtengoed uit te dragen. Met andere woorden: we hebben mensen en ideeën nodig die ons helpen om tegen de landelijke stroom in hier op het eiland groter te worden als CDA. Het zou kunnen dat we u de komende tijd een keer benaderen om eens te horen wat u belangrijk vindt, dus denk er alvast eens over na! En degenen die bij de afgelopen campagne geholpen hebben, op welke manier dan ook, en die wel op het CDA hebben gestemd: heel hartelijk dank!

Heel graag willen wij als CDA Schouwen-Duiveland ons draagvlak vergroten. Gezien de uitslag van jl. woensdag is dit van het grootste belang, en niet in de laatste plaats op ons prachtige eiland. Daarom vragen wij u dringend rond te kijken in de brede kring van mensen om u heen naar personen waarvan u denkt dat zij de belangrijkste uitgangspunten van het CDA een warm hart toedragen; mensen die waarde hechten aan goed rentmeesterschap, gespreide verantwoordelijkheid, publieke gerechtigheid en solidariteit. Wij vragen u namen aan ons door te geven, zodat wij hen persoonlijk via een brief kunnen benaderen om lid te worden van het CDA,  zonder daarbij u als bron te vermelden. U kunt dit telefonisch doen of via e-mail aan de secretaris.

Wij rekenen op u!

Met vriendelijke groet,

Otteline van Verschuer, voorzitter

Letty Simons-Zwerus, secretaris

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.