Ondertussen zijn de gemeenteraadsverkiezingen al weer bijna een maand geleden. Als CDA fractie zijn we blij dat we nog steeds de grootste partij in Sluis zijn en dat we onze 4 zetels hebben behouden.

In de afgelopen maand zijn er veel dingen veranderd. We hebben afscheid genomen van Sjaak de Hullu, wegens drukke werkzaamheden in zijn bedrijf en gezin heeft hij op eigen verzoek een stapje terug gedaan.
Hij blijft door middel van adviezen wel betrokken bij de fractie. We wensen hem dan ook heel veel succes hiermee.

Donderdag 29 maart is de nieuwe raad geïnstalleerd.
Namens de CDA zitten Peter Ploegaert, Sjaak Quaak, Ronald de Croock en Patricia van de Vijver-van Deursen nu in de raad.

Achter de schermen zijn Peter Ploegaert en Patricia van de Vijver-van Deursen druk bezig geweest met de informatiegesprekken en heeft Peter Ploegaert de formatiegesprekken geleid.
CDA, VVD, Lijst Babijn en Nieuwe gemeente belang hebben samen een coalitieakkoord geschreven dat donderdag 19 april aan de raad voorgesteld is.

Via deze link kunt u het coalitieakkoord bekijken. Tijdens deze raadsvergadering wordt Peter Ploegaert opnieuw als wethouder geïnstalleerd en Leen Kamphuis als raadslid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.