18 april 2019

Thema avond 2 mei: duurzame energie

In februari heeft CDA Sluis een enquête uitgezet over duurzame energie. Hierin werd gevraagd aan de burger “hoe nu verder en wat vinden zij belangrijk”. Nu alle antwoorden zijn verwerkt, willen ze die delen met de burgers tijdens een thema avond, die donderdag 2 mei plaats vindt om 19u30 in het Klinket in Schoondijke.

Bij het uitzetten van de enquête over duurzame energie, in februari, heeft CDA Sluis aangegeven dat ze de uitkomst willen meenemen in hun beleid. Ook hebben ze beloofd de uitslag met de burgers te delen. Daarom organiseren ze op donderdag 2 mei een thema-avond over duurzame energie. Deze zal plaatsvinden in het Klinket en begint om 19u30 met inloop vanaf 19u. Tijdens die avond gaan er een 3-tal sprekers aan het woord komen over onderwerpen die aan de hand van de uitslag van de enquête bepaald zijn. “Daarnaast willen we de resultaten van de enquête met jullie delen en met de aanwezige mensen hierover verder praten.” zegt Sjaak Quaak, raadslid van het CDA. Iedereen is van harte welkom en aanmelden kan via [email protected] .

Een van onderwerpen die ze deze avond willen behandelen zijn de kleine windmolens en de voor- en nadelen hiervan. EAZ Wind is een bedrijf dat als missie heeft “het platteland zelfvoorzienend te maken”. Door nieuwe technologieën te ontwikkelen en gezond verstand te gebruiken, zijn ze erin geslaagd om een degelijke en rendabele windmolen te bouwen.
ZVU zal iets meer vertellen over de marktwerking die nu gaande is door de hele discussie over duurzaam bouwen en de energie transitie. Bij een nieuwbouw of een bestaand gebouw moet je rekening houden met hele andere factoren, aangezien je te maken hebt met de reeds aanwezig installaties die wel of niet geschikt zijn voor duurzame oplossingen.
De hele avond zal aan elkaar gepraat worden door Jaap Scheele, die sinds de verkiezingen Statenlid is geworden in de provincie Zeeland voor het CDA. Hij is ook mede oprichter van de postcoderoos in Zaamslag en zal daar ook iets meer over vertellen tijdens deze avond.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.