14 mei 2021

Interview met Rolf Mobach

Even voorstellen:

Sinds september heeft het CDA-Terneuzen een nieuwe fractievolger: Rolf Mobach, en nu hij een tijdje actief is binnen de fractie, werd het natuurlijk tijd om hem voor te stellen.

Rolf woont in Sluiskil waar hij ook geboren en getogen is en heeft twee kinderen waarvan er één eindexamen doet en één al studeert. Tegenwoordig werkt hij als accountmanager bij De Pooter Olie. Een aantal jaar eerder was hij actief in de professionele wielersport in een team. Niet om zelf te wielrennen, maar als masseur en voor de gezondheid van de renners. Daar heeft hij veel voor gereisd en ook veel van geleerd.

Waarom ben jij politiek actief geworden voor het CDA-Terneuzen?

Nu weer terug in Terneuzen wil hij zich graag inzetten voor de gemeenschap. Vandaar ook dat hij zich met volle overtuiging inzet voor het CDA-Terneuzen. Maar het is wel even wennen in de gemeenteraad. “Een paar jaar eerder stond ik ook al op de lijst, maar toen heb ik me verder niet actief ingezet. Ik vind het fijn dat dat nu wel kan.”

“Vergaderen vind ik door mijn achtergrond helemaal niet vervelend om te doen,” zegt Rolf. “Het is mooi om samen met mensen tot een goed resultaat te komen. Maar in de gemeenteraad duurt alles wel een stuk langer, dat is wel even wennen.”

Dit merkte hij vooral toen hij voor eerst vragen stelde. “Je kunt natuurlijk niet ‘even’ bij de wethouder langs, maar moet de vragen officieel stellen en dan komt er ook officieel antwoord. En het is ook goed om in de fractie te bespreken wat er in het verleden over een onderwerp is gezegd. Dan ben je goed voorbereid en kun je ook zelf aangedragen onderwerpen goed agenderen.”

“Daarnaast is onze fractie echt heel kundig. We hebben goede discussies en proberen dingen goed uit te zoeken. Het is ook fijn dat iedereen enthousiast is en er echt voor gaat. Het zijn fijne collega’s en fractiegenoten.”

Wat zijn voor jou belangrijke onderwerpen?

Rolf weet ook al met welke specifieke onderwerpen hij het meest uit de voeten kan. “Voor mij zijn leefbaarheid in de kernen, in het bijzonder natuurlijk Sluiskil, maar ook andere kernen en sport onderwerpen waar ik me thuis bij voel, maar ook waar ik de afgelopen tijd al aandacht aan heb kunnen besteden in de gemeenteraad.”

Ook is het college van Burgemeester en Wethouders bezig met een visie op woningen voor arbeidsmigranten. Rolf zegt daarover: “Het is in zo’n visie erg belangrijk dat er goed in naar voren komt wat het betekent voor de bewoners van kleine kernen. Daar kijk ik extra goed naar. Voor de zomer komt er antwoord dus dan weten we meer.”

Hoe kunnen mensen jou bereiken?

“Mensen mogen mij altijd contacteren, ook in de supermarkt. Ik hoop dat mensen ook dit interview lezen en dan denken: ik ga Rolf een berichtje sturen via sociale media of via mail.” Dus heb je een vraag, laat het Rolf dan vooral weten! Je kunt hem bijvoorbeeld mailen via rolfmobach@zeelandnet.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.