18 december 2019

CDA fractievoorzitter Jan Vergeer raadslid 2019

Bodegraven - Dit jaar heeft voor het eerst, op initiatief van Burgerlobby, de verkiezing plaats gevonden van 'het raadslid van 2019'. In het totaal werden 589 stemmen uitgebracht. Tijdens de opnamen van het programma Tussen Kerst en Kurk maakte Nel de Wilde, sinds kort voorzitter van RTV Bodegraven, de uitslag bekend. De winnaar werd Jan Vergeer (CDA), die maar liefst 40% van de stemmen vergaarde.

Het verheugde raadslid, die de prijs zag als een erkenning voor het vele werk dat het raadslidmaatschap mee zich mee brengt, liet daarmee Els Oliwkiewicz (ChristenUnie) met 30% van de stemmen en de andere genomineerden Hennie Castelein (BBR), Robin Kersbergen (VVD) en Elly de Vries (D66) achter zich. De winnaar ontving een mooi glazen aandenken dat beschikbaar was gesteld door glaskunstenaar Marry Buiks.

In hetzelfde programma maakte burgemeester Christiaan van der Kamp bekend dat de veel gehoorde wens voor naamswijziging van RTV Bodegraven per 1 april zijn beslag zal krijgen. De nieuwe naam wordt BR6, waarbij de 6 verwijst naar de 6 kernen waaruit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bestaat.

Het programma tussen Kers en Kurk, waarin 8 gasten geïnterviewd worden door Annemarie Visser wordt uitgezonden vanaf 27 december t.m. 31 december op ieder oneven uur bij TV Bodegraven.

Naar een artikel uit Kijk Op Bodegraven-Reeuwijk
Tekst en beeld: Bert Verver

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.