23 november 2018

Eerlijk zullen we alles delen.

Nu onze gemeente meer geld van de rijksoverheid heeft ontvangen, vindt het CDA dat die extra middelen op een eerlijke manier moeten worden verdeeld. Zodat iedereen er in Brielle van kan profiteren. Voor het CDA is het belangrijk dat de gelden die voor het sociaal domein zijn bedoeld, ook voor dat doel worden aangewend. Onze inwoners die het moeilijk hebben om rond te komen, hebben recht op ondersteuning. Het aantal ouderen in Brielle neemt de komende jaren steeds verder toe. Bovendien worden we met z’n allen ook ouder. Voor deze doelgroep moet voldoende geld beschikbaar zijn, zowel voor de zorg als welzijn. In elk geval meer dan het college voorstelt.

Het college en de coalitiepartijen lijken vooral bezig te zijn met de Binnenstad- en havenvisie en met de viering van 450 jaar 1 april in 2022. Het CDA vindt dat het wel een tandje minder mag. Het opknappen van het monument op de wallen voor een bedrag van 400.000 euro is wel erg veel geld. De Binnenstad- en havenvisie gaat enkele miljoenen kosten, waarvan het CDA vindt dat niet alles hoeft te worden uitgevoerd wat in de plannen staat.
Belangrijk voor het CDA is dat onze inwoners betrokken worden en zich ook betrokken voelen bij de gemeentelijke plannen. De vraag over het al dan niet aanpassen van het 1 aprilmonument moet dan ook aan de bevolking worden voorgelegd.

Het betrekken van onze inwoners bij gemeentelijke plannen moet over het algemeen verder worden verbeterd; vooral op een open en transparante manier. De plannen van het college moeten tenslotte ook breed gedragen worden door onze inwoners.

Zowel voor de binnenstad als Zwartewaal en Vierpolders zijn of komen er visies voor de toekomst. Voor onze wijken zijn die er niet. Ook die inwoners hebben er recht op en daarom vindt het CDA dat er een buitenstadsvisie moet komen. Uiteraard in samenspraak met onze wijkbewoners.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.