27 oktober 2019

MoBrielle Eenheid bezoekt Zwartewaal

Verkenning bestuurlijke toekomst.

Op 22 oktober 2019 was er een bijeenkomst van de gemeente in samenwerking met de Dorpsraad Zwartewaal in buurthuis de Gaffelaar.
De avond werd geopend door de voorzitter van de dorpsraad, Peter Zanen, die een ieder welkom heette, waaronder het college van Burgemeester en Wethouders van Brielle. Op deze avond waren enkele bewoners van Zwartewaal aanwezig. 
De burgemeester heeft een toelichting gegeven over de bestuurlijk toekomst van de gemeenten op Voorne-Putten.

Henk Abrams, CDA raadslid Brielle en voorzitter van de projectgroep Bestuurlijke toekomst is door de raad benoemd om met het projectteam op zoek te gaan naar een werkbare mogelijkheid om nu bestuurlijk een strategie uit te zetten voor Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis.

Er zijn drie mogelijke denkrichtingen. Eén gemeente Voorne-Putten, een gemeente Voorne, (samen gaan met Hellevoetsluis en Westvoorne), of een zelfstandige gemeenten Brielle. 
De gemeente Nissewaard heeft aangegeven geen eiland brede gemeente te willen en blijft zelfstandig. Of Brielle zelfstandig blijft is de vraag, dan moeten er vele samenwerkingsverbanden worden opgezet om alle opgaven te kunnen behappen. 

Gaat het een gemeente Voorne worden dan is het goed om de burger te informeren en na te laten denken wat wil je in je eigen woonomgeving zeker behouden. Tijdens de avond werden er heldere standpunten doorgegeven.

In alle wijken worden deze avonden gehouden, daarna gaat Henk en de zijne, aan de slag om te zien wat er zeker moet worden mee gegeven om de organisatie tot een werkbare een erkenbare Gemeente te maken, waar de burger zich in thuis kan voelen!
Het moment om door te geven wat je belangrijk vindt dat in een nieuw te vormen gemeente.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.