Henk Abrahamse

Raadslid

Mijn naam is Henk Abrahams. Ik woon, met veel plezier, sinds 1970 in Brielle. Eerst  in Vierpolders daarna in Zwartewaal en nu in Brielle met mijn gezin. Als ik een rondje fiets van huis door Vierpolders over de Wouddijk, Molendijk, het prachtige haventje van Zwartewaal, de Maasdijk, langs het Brielse Meer, de oude stad in, langs de molen, de haven, en de mooie karakteristieke gevels dan merk je pas in wat voor een prachtige omgeving je hier woont.

Het feit dat je gezond en gelukkig bent, veilig en geborgen woont en dat je in een maatschappij leeft waar mensen naar elkaar omzien is helaas geen vaststaand gegeven. Hier moet aan gewerkt worden en daartoe is er beleid en georganiseerd bestuur noodzakelijk. Dit heeft mij doen besluiten om politiek actief te worden voor het CDA. Bij deze partij staan de kernbegrippen Gerechtigheid, Solidariteit, Gespreide verantwoordelijkheid en Rentmeesterschap centraal. Deze sluiten voor mij het beste aan bij de vraagstukken en maatschappelijke ontwikkelingen rond wonen, leven, bestuur en maatschappelijke cohesie.

 “Als CDA-raadslid zet ik mij in voor een eerlijke samenleving.”

In de komende vier jaar wil ik mijn kennis en ervaring opgedaan in het bedrijfsleven, besturen en stichtingen, aanwenden om Brielle die impulsen te laten krijgen, waardoor, ook op de lange termijn, het een stad is waar het leven goed en goed geregeld is. 

Als CDA-raadslid zet ik mij in voor een eerlijke samenleving. De zorg voor elkaar, specifiek voor jongeren en ouderen, een goed verenigingsleven, Brielle als gezondste gemeente van Voorne-Putten en een kwaliteitsslag voor de haven en het watertoerisme. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.