26 september 2019

CDA Den Haag vraagt om harde aanpak Weimarstraat

De gemeente moet snel wat doen aan de problemen in de Weimarstraat. Dat stelt de CDA-fractie naar aanleiding van schokkende berichten over ondermijning, bedreigingen en overlast. Raadsleden Kavish Partiman en Daniëlle Koster vinden dat er hard moet worden opgetreden en stellen kritische vragen aan de gemeente.

“Dit kan zo niet langer”, vindt raadslid Kavish Partiman. Bewoners klagen al jaren bij de gemeente over een gevoel van onveiligheid in de Weimarstraat. Ook het CDA Den Haag vroeg al eerder aandacht voor de problemen in de straat. Dankzij vragen van onder meer het CDA zijn er nu wel camera’s geplaatst, maar de problemen zijn daarmee niet verholpen. Drugsoverlast, vechtpartijen en een steekpartij: zomaar enkele redenen waarom bewoners en het CDA om een noodverordening in de winkelstraat vragen, zoals die in de oude centra geldt. “Is de gemeente bereid om zo’n noodverordening in te laten gaan op en rond de Weimarstraat?” wil fractievoorzitter Daniëlle Koster weten.

Naast ondermijning en drugsoverlast hebben bewoners ook last van “schimmige” panden in de Weimarstraat. De CDA-fractie vraagt de gemeente ook deze panden aan te pakken en snel actie te ondernemen om van de Weimarstraat weer een veilig woon- en winkelgebied te maken. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.