15 februari 2018

CDA-verkiezingsprogramma laat Den Haag verder bloeien

Het CDA Den Haag heeft in de afgelopen Algemene Ledenvergadering haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Met enkele fijnslijpingen is het programma, getiteld Voor een stad die bloeit, nu helemaal af. “Met dit programma bieden we perspectief voor alle mensen in onze stad”, aldus lijsttrekker Karsten Klein. “We zoomen in op wijken en thema’s als zorg en veiligheid, maar houden ook zicht op het grotere verhaal: het verder laten bloeien van onze prachtige stad”.

Klein is tevreden de totstandkoming van het programma. “We begonnen met CDA100, een club van betrokken leden die de stad in zijn gegaan om te horen wat er in de buurten speelt. Dat leidde tot een conceptprogramma. Daar hebben onze eigen kandidaten nog accenten aan toegevoegd. Het geheel is om trots op te zijn”. 


“De afgelopen jaren hebben we hard geknokt en zaken voor elkaar gekregen in onze stad, zoals de Sportcampus in het Zuiderpark, het binnenhalen van grote sportevenementen als de Volvo Ocean Race en het WK hockey en het overeind houden van de ouderenzorg. Met dit programma stomen we verder”. Zo liggen er sterke plannen om de Scheveningse economische positie te versterken en andere Haagse wijken verder te ontwikkelen. Eerder werden al enkele pareltjes uit het verkiezingsprogramma gepresenteerd, zoals een toename van het aantal wijkagenten en een standbeeld voor Piet de Jong. Daarnaast krijgen wonen, zorg, werkgelegeheid, ondernemerschap, veiligheid en sport veel aandacht.

Klein ziet de verkiezingen met vertrouwen tegemoet. “We hebben de sterke, diverse lijst, we hebben een programma om op te bouwen en we hebben de juiste spirit. We zijn er helemaal klaar voor”.

Verkiezingsprogramma CDA Den Haag 2018-2022

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.