09 maart 2020

Iedereen hoort veilig te wonen

Iedereen moet veilig kunnen wonen, vindt de Haagse CDA fractie. Als fractie maken wij ons zorgen over de brandveiligheid van flats in Den Haag. Volgens het AD zijn er minimaal duizend onveilige flats in Nederland. Gemeentes als Nijmegen en Eindhoven hebben  al onderzocht hoeveel onveilige flats er  in hun eigen gemeente zijn. Conclusie: deze gemeentes hadden  enkele onveilige flatgebouwen. Raadslid Cees Pluimgraaff heeft naar aanleiding van dit krantenartikel enkele kritische vragen aan het college gesteld.

‘’Heeft het college in Den Haag al onderzocht of wij brand onveilige flatgebouwen hebben’’ wil raadslid Pluimgraaff graag weten. De CDA’er is verder ook benieuwd of het college van plan is om maatregelen te nemen om deze flatgebouwen veiliger te maken en welke juridische middelen de gemeente heeft  om eigenaren te dwingen om dit te gaan doen. 

Het CDA zou ook graag weten of de lijst van brandonveilige flats openbaar kan worden gemaakt . Dit om extra druk te leggen op  pandeigenaren  de gebouwen brandveiliger te maken. ‘’Iedereen heeft het recht om in een brandveilige woning te wonen’’ meent raadslid Pluimgraaff.

 

Lees hier het artikel uit het AD.
Foto @ AP

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.