19 juni 2023

In memoriam: Carmen Boersma-Weiss

Zondag 11 juni jl. is Carmen Boersma-Weiss op 98-jarige leeftijd overleden. Mevrouw Boersma was gemeenteraadslid voor het CDA (en de KVP) tussen 1978 en 1990, waarvan een aantal jaar als fractievoorzitter.

Op 6 juni jongstleden werd mevrouw Boersma 98 jaar oud. Op 10 juni heeft ze dit nog gevierd met haar (achter)kleinkinderen, waarna ze op 11 juni is heengegaan. “We condoleren de familie met dit verlies en zullen mevrouw Boersma herdenken als een krachtige vrouw”, aldus CDA-fractievoorzitter Kavish Partiman. “In een tijdperk waar nog weinig vrouwen politiek actief waren, stond zij altijd haar mannetje”. 

Dowlatram Ramlal heeft nog een aantal jaar met mevrouw Boersma gewerkt in de CDA-fractie. “In de raad, bij alle verhitte debatten, bleef Carmen altijd kalm en respectvol. Als fractievoorzitter gaf ze ons alle ruimte om onze mening te geven, ook al duurde dat heel lang”, herinnert hij zich. “In onze herinnering zal ze voor altijd een mooie plek blijven houden.”

Ook oud-wethouder Wilbert Stolte kent mevrouw Boersma nog uit zijn tijd in de politiek. "Carmen was in haar politieke werk overtuigend en vasthoudend. Ze geloofde in een wereld met wat we toen een ‘sterk middenveld’ noemden. Met veel aandacht voor vrijwilligers en de culturele sector. Ze had al snel een alom gewaarde positie in de gemeenteraad met groot gezag", zo weet Stolte. "Op haar innemende wijze heeft ze zo een belangrijke bijdrage geleverd aan de versterking van het net gevormde CDA. Met het overlijden van Carmen Boersma verliest het Haagse CDA een loyaal, vriendelijk en zeer betrokken partijgenoot."

Carmen Boersma-Weiss is deze week in besloten kring begraven.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.