09 december 2021

Kandidatenlijst vastgesteld

De Algemene ledenvergadering van het CDA Den Haag heeft donderdagavond 9 december unaniem de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld. Met deze bekrachtiging van de lijst laten de Haagse CDA-leden zien dat zij eensgezind achter de missie van lijstaanvoerder Hilbert Bredemeijer en zijn team staan. Dit zeer diverse team, als afspiegeling van de veelkleurige stad die Den Haag is, gaat knokken voor een stad waar Hagenaars zich thuis kunnen blijven voelen. Een stad waar starters, gezinnen en ouderen een huis kunnen vinden en toegang hebben tot voorzieningen. En een samenleving waarin we fatsoenlijk met elkaar omgaan en op elkaar betrokken zijn. 

Lijsttrekker Hilbert Bredemeijer is blij met de grote steun voor zijn team. “Deze ambitieuze groep CDA’ers vertegenwoordigt de enorme verscheidenheid van Den Haag, en dat is juist onze kracht. Onze inwoners zullen zich herkennen in ons verhaal én in onze aansprekende kandidaten. We gaan onze christendemocratische boodschap vol optimisme en overtuiging brengen. We gaan aan de slag voor een Den Haag waar onze inwoners zich thuis kunnen blijven voelen. ”

Fractievoorzitter Kavish Partiman staat op de tweede plek van de lijst. Hoogste nieuwkomer is Hinke de Groot. De juriste en vrijwillig huiswerkbegeleider staat op plek drie. Ismet Bingöl, het ervaren raadslid met groot gezag in de Schilderswijk en Astrid Frey, fractievertegenwoordiger met een groot sociaal hart, completeren de top-5.

De top-20 bestaat uit elf vrouwen en negen mannen die allen geworteld zijn in de Haagse samenleving. Met een gemiddelde leeftijd onder de 40 jaar is er bovendien een mooie mix van jong talent en ervaren krachten. Mariska Neefjes (6) is actief vrijwilliger bij volleybalvereniging Kalinko en de CDA-netwerken Europa en Vrouwen. Louisa Owusu staat op plek 7 en is een boegbeeld in de Afrikaanse geloofsgemeenschap. De Arubaanse Mandy Villasmil, die voor haar studie Geneeskunde naar Nederland is verhuisd, staat op plek 8. Morad Azerki (9) is jeugdtrainer bij Haag Atletiek en coach op het gebied van weerbaarheid en sport. Oud-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland in Den Haag, Cees Pluimgraaff (10) is al jaren een bekend gezicht voor het CDA op Scheveningen. 

Op plek 11 staat Betül Sen-Avci, maatschappelijk werkster in de Schilderswijk. Marian Griffioen-van den Hoek (12) is een bekend lid voor de Commissie Loosduinen. De lijst van kandidaten wordt ondersteund door een groot aantal Haagse CDA-ers. Zo steunt de voorzitter van SVV Scheveningen, Ron Kleijn, de partij vanaf plek 34. Oud-voorzitter van FC Den Haag, Pieter den Dulk, is terug te vinden op plek 30 en Mister ADO Den Haag, Lex Schoenmaker, op plek 38. Ook de oud-wethouders Wilbert Stolte en Karsten Klein zijn lijstduwer, samen met oud-Kamerleden Wytske Postma, Wim van de Camp en Chris van Dam. 

De aftrap van de verkiezingscampagne van het CDA Den Haag zal zijn op zaterdag 8 januari 2022. Dan zal ook het verkiezingsprogramma worden gepresenteerd. De definitieve kandidatenlijst is te lezen op: https://www.cda.nl/zuid-holland/den-haag/campagne-2022/kandidatenlijst-2022

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.