The Hague City Hall
26 juni 2023

Vacature: beleids- en communicatiemedewerker

De gemeenteraadsfractie van het CDA in Den Haag is op zoek naar een enthousiaste en proactieve beleids- en communicatiemedewerker!

Het CDA Den Haag zet zich in voor een stad waar iedereen zich thuis voelt. De drie raadsleden en de drie fractievertegenwoordigers nemen deel aan raadsdebatten, stellen kritische raadsvragen, staan media te woord, gaan op werkbezoeken in de stad en vergaderen wekelijks met elkaar. Dit alles zouden zij niet kunnen doen zonder hulp van de medewerkers van het CDA Den Haag. Vanaf eind augustus zoeken wij een daarvoor een nieuwe collega.

Als beleids- en communicatiemedewerker bereid je inhoudelijk de debatten voor de wekelijkse vergaderingen voor. Je leest de stukken die in het raadsinformatiesysteem verschijnen en stelt schriftelijke vragen en moties op voor de fractie. Daarnaast denk je strategisch met de fractie mee en adviseer je de fractie over de politieke lijn en het inzetten van andere raadsinstrumenten om het college te controleren en wanneer nodig op de vingers te tikken. Je werkt hierbij geregeld samen met collega’s van andere partijen en onderhoudt contact met de bestuursadviseurs van de wethouders. Daarnaast ben jij degene die zorgt dat de raadsleden met hun punten en activiteiten in de krant komen, mooie PR-momenten verzint, pers- en websiteberichten schrijft, en de online content maakt.

Wat maakt deze functie extra leuk?
- Je werkt op een unieke werkplek in het hart van de politiek van de derde stad van Nederland.
- Je leert snel ontzettend veel over de stad Den Haag, en over uiteenlopende onderwerpen: van woningbouw tot onderwijs en van parkeerplaatsen tot evenementen.
- Je krijgt in de functie veel vrijheid om zelf ideeën te bedenken en uit te voeren. Een unieke combinatie van beleidsinhoudelijk en communicatief werk.
- Je hebt veel contact met mensen: directe collega’s in de fractie, medewerkers van andere partijen, de ambtenaren op het stadhuis, de bestuursadviseurs van de wethouders, het CDA-bestuur, CDA-leden, journalisten, bedrijven, wijkverenigingen en mensen uit de stad.
- Je kunt snel een breed netwerk opbouwen.

Wat vragen wij?
- Je hebt HBO- of WO-werk- en denkniveau.
- Je hebt interesse in de politiek. Affiniteit met het CDA is een pre.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
- Je bent proactief en vindt het leuk om zelfstandig dingen op te pakken.
- Je bent een netwerker en niet op je mondje gevallen.
- Je bent handig met social media en hebt online vaardigheden.
- Je bent flexibel op vergaderdagen. Gezien de hectische en veeleisende werkomgeving is het geen probleem voor je dat werkdagen kunnen uitlopen. Je krijgt in het politieke reces voldoende gelegenheid om de tijd te compenseren.
- Bij voorkeur woon je in of ben je bekend met de stad Den Haag.

Wat bieden wij?
- Wij bieden een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket. Beloning vindt plaats volgens het salarissysteem van de gemeenteambtenaren. Inschaling is op basis van opleiding en ervaring.
- De aanstelling is op fulltime/parttime basis. Er is ruimte om over het aantal uren in gesprek te gaan.

Is je interesse gewekt?
Dan zien wij graag jouw CV en een motivatiebrief  tegemoet. Nadere inlichtingen over de functie kun je verkrijgen bij Abel van de Sluis ([email protected]) of Diederik van der Maas (diederik.vandermaas@denhaag.nl).

Stuur je CV met motivatiebrief uiterlijk 14 juli naar [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.