Dirk Pijl

Fractielid

Mijn naam is Dirk Pijl en ik ben geboren in 1954 in Ouddorp. Sinds mijn trouwdag woon ik in Goedereede-Havenhoofd. Ik ben vader van een zoon en twee dochters en opa van 5 kleinkinderen. Mijn werkzaamheden waren 30 jaar in de Visserij. Nu ben ik nog parttime commercieel visserijdeskundig medewerker van een nautisch bedrijf.

Mijn keuze voor het CDA is gebaseerd op het feit dat het een Christendemocratische middenpartij is, die midden in de samenleving staat.  Ik ben actief in de politiek geworden toen ik in 2001 aan de wal kwam en mijn ideaal is om voor het CDA wat te betekenen en mij in te zetten voor de samenleving . Ik heb vanaf 2002 het CDA vertegenwoordigd in de Gemeenteraad van Goedereede en in 2011 werd ik fractievoorzitter.

Naast de politiek ben ik ook actief in Visserij en sport. Ik neem deel aan het bestuur van de Visserijvereniging Zuid West. Verder ben ik ongeveer 20 jaar Consul voor de KNVB Geweest bij voetbalvereniging WFB in Ouddorp.

Voetbal is een grote hobby van mij. Ik heb tot mijn 29e gevoetbald. Daarna ben ik 7 jaar scheidsrechter voor de KNVB geweest. Ook ben ik 4 jaar bestuurlid geweest van de jeugdcommissie bij de voetbalvereniging WFB en organiseer ik al bijna veertig jaar het bekende Visserij-voetbaltoernooi.

Verder zing ik graag in het Christelijk Ouddorpsmannenkoor en ga ik veel leuke dingen doen met mijn kleinkinderen. 

BeleidsterreinenRecreatie&toerisme, Ruimtelijke ordening&ontwikkeling, Volkshuisvesting, Bouwzakenbeleid (o.a. welstand), Beheer gemeentelijke gebouwen, Accommodatiebeleid, Grondbeleid, Sport, Landbouw en visserij

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.