17 oktober 2017

CDA Fractie pad met burgemeester Reinie Melissant

Maandag 9 oktober was onze CDA fractie op stap met de nieuwe burgemeester. Ze maakt een rondje langs alle fracties en en onze fractie heeft de fiets gepakt om Reinie Melissant kennis te laten maken met Gorinchem. We namen haar mee door het westen van Gorinchem. 

We fietsten als eerst langs de school de Uilenhof. Een school met een lange geschiedenis waar Lennert zijn schooljeugd heeft meegemaakt. Hierbij vertelden we ook over de HBO plannen in Gorinchem. Het CDA steunt de HBO initiatieven zoals Liberal Arts. Onder andere door mee te denken en te adviseren hopen we dat er binnen enkele jaren een volwaardige HBO is in onze stad. Zo kunnen jongeren in Gorinchem blijven studeren. We stonden op deze plek ook even stil bij een verkeersbord. Niet dat het bord zo bijzonder is, maar wel waarom deze op die plek staat. Het CDA pleit voor het verwijderen van onnodige verkeersborden. Borden die niet van meerwaarde zijn en een vervuiling zijn van het straatbeeld. Ook wel deregulering genoemd. Vervolgens ging de tocht langs de brede school waarbij we de verkeersveiligheid bespraken en de prachtige samenwerking hoe dit tot stand is gekomen. Participatie ten top. Met vallen en opstaan, maar er staat nu wel een mooie school en opvang en nog meer. Vlakbij stonden we ook nog stil bij woningbouwproject Mollenburg. We spraken over de motie van het CDA over goedkope koopwoningen. Faciliteer als gemeente, zoek naar een divers woningaanbod en stimuleer de ontwikkelaars hierin. Zorg dat Young professionals in Gorinchem kunnen blijven wonen. 

Tot slot fietsten we richting de sportvelden en stopten we bij korfbalvereniging GKV. De buitensportverenigingen hebben afgelopen jaar mooie nieuwe sportvelden gekregen. Ook de voetbal en de hockey. Het CDA heeft het verenigingsleven als speerpunt, maar dan moeten de voorzieningen wel goed zijn. Op deze manier kan iedereen in Gorinchem ook sporten en genieten van het verenigingsleven. 

 

Het was een leuke fietstocht waarbij de CDA-fractie op een leuke manier kennis heeft gemaakt met de nieuwe burgemeester. Vol enthousiasme, energie en passie is ze aan het werk. We sloten de ontspannen en leerzame stadsrondleiding af met een leuke selfie. Hartelijke groet vanaf de fiets: Jop, Annemarije, Nely, Lennert en natuurlijk burgemeester Reinie Melissant.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.