29 januari 2022

Fractie reageert op artikel AD over de cultuur binnen onze raad.

Wij horen bij elkaar. De titel van ons programma betekent veel voor ons. Wij zijn ervan overtuigd dat er veel meer is wat ons bindt, dan waarin we verschillen. Vandaag staat in het AD een artikel over de cultuur binnen onze raad. Omdat wij vinden dat ons bestuur gebaat is bij transparantie en goede samenwerking, delen we hieronder de tekst die Lennert en Janneke als raadsleden naar onze burgemeester stuurden:

“We schrikken van de grote woorden in dit artikel over intimidatie en manipulatie. Ook de twijfels over integriteit herkennen we niet. Dit raakt ons diep. Wij zijn allebei niet benaderd door het AD om een bijdrage te leveren. Dat het op zo'n manier naar buiten komt, vinden we daarom ook jammer en kwalijk. Dit schendt het aanzien in onze raad en ons als raadsleden.

Waar we naar ons idee wel aan te werken hebben, zijn de verhoudingen binnen onze raad. Te vaak wordt gezocht naar tegenstellingen, terwijl er veel meer is wat ons bindt. We hebben daarin een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Die spiegel houden we ons zelf voor en hopen dat de rest dat ook doet. We hopen dat we daar de komende periode echt het verschil in kunnen maken en dat moeten we samen doen.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.