16 september 2021

Joost van der Geest nieuwe lijsttrekker.

Joost van der Geest (30) is de nieuwe lijsttrekker van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Tijdens de Algemene ledenvergadering van 15-09 jl. is hij door de aanwezige leden unaniem gekozen. Van der Geest had zich na de aankondiging van Lennert Onvlee, die na 8 jaar de Gorcumse raad gaat verlaten, kandidaat gesteld. Van der Geest is momenteel wethouder voor het CDA in Gorinchem. Zijn portefeuille bestaat uit Mobiliteit, Economie, Sport, Volksgezondheid, Milieu en Openbare ruimte. Van der Geest is een geboren Gorcumer. Studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en was daar eerder actief voor het CDA en CDJA (Jongerenafdeling).

Van der Geest “Allereerst ben ik blij en dankbaar voor de steun van onze leden. Ik heb enorm veel zin om nog 4 jaar voor Gorinchem aan de slag te gaan! Het is bijzonder om voor je eigen stad te mogen werken en daarbij geniet ik van het elke dag zij aan zij samenwerken met bewoners, verenigingen en ondernemers. “Als fractie en wethouder laten we deze periode een herkenbaar christendemocratisch geluid horen in de raad, college en de stad. Dat gaan we natuurlijk weer doen, het liefst met 3 zetels in de gemeenteraad”.

Hart voor Gorinchem

Gert Kraaijveld, bestuursvoorzitter van CDA Gorinchem: “Ik ben ervan overtuigd dat we met Joost een goede lijsttrekker in huis hebben om tot een mooi verkiezingsresultaat te komen in 2022.”  “Joost is een échte Gorcumer en is uitermate betrokken bij alles wat er in onze stad speelt.  Hij straalt niet alleen rust uit maar is ook gedreven, beschikt over een breed netwerk en ervaring. Kortom de juiste man op de juiste plaats”.

Van der Geest is tevens de eerste wethouder kandidaat voor het CDA mocht de fractie na de verkiezingen weer toetreden tot de nieuwe coalitie 2022 - 2026 in Gorinchem. De rest van de CDA-kandidatenlijst wordt op een later moment door de leden vastgesteld. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.