13 februari 2023

Paul Kuijten kandidaat Waterschapsverkiezingen 2023

Hallo Gorcummers en Rivierenlanders

Even voorstellen; Ik ben Paul Kuijten, 68 jaar fit en vitaal en denk nog een tijdje actief te kunnen zijn. Ik heb 48 jaar gewerkt voor het openbaar bestuur. Ik heb daarin vaardigheden opgedaan om te kunnen omgaan met de relevante politieke, bestuurlijke en inhoudelijke ontwikkelingen. Tegengestelde belangen zijn mij niet vreemd en kan daarmee goed omgaan met respect voor het openbaar bestuur. Voor het CDA in Gorinchem ben ik al een aantal jaren actief in de fractie. Dit kan mij helpen om binnen Rivierenland voor Gorinchem in de vraagstukken van het waterschap een goede inbreng hebben.

De verkiezingen voor provincie en waterschappen vind ik belangrijk omdat wij hierin kiezen voor onze provinciale samenstellingen voor (boven) regionale vraagstukken, de samenstelling van de eerste kamer en ook de waterschapsbesturen.
Waterschapsbesturen die een belangrijke taak hebben in onder andere waterveiligheid en polderbeheersing. Ik ben van origine een opgeleide waterbouwer met nog voldoende kennis over water- en bouwkundige vraagstukken als ontgronding, waterzuivering, wegen en polders. Vooral vastgoedeconomie is mijn professie geweest.

Vanuit mijn bevlogenheid voor de waterbouw stel ik mij beschikbaar om voor het waterschapsbestuur vanuit de gemeente Gorinchem omdat in onze gemeente het diepste stuk van de Vijfherenlanden / Tielerwaard gelegen is. Ik stel mij kandidaat voor het algemeen bestuur van het waterschap Rivierenland. Ik breng mee een overtuigende, resultaatgerichte en creatieve manier van communiceren. Ik ben proactief, zichtbaar, breed inzetbaar maar heb vooral een hardnekkig vertrouwen in mensen en voor mensen. Wat voor mij telt is naast -het vak verstaan- de menselijke maat. Waarom CDA? Het CDA ligt het kortste bij mijn gedachtegoed. Ik heb mij uit die spirit aangemeld bij het CDA en nu dan in Gorinchem als onderdeel van de fractie actief. Ik heb de ambitie om voor alle Gorcummers en misschien ook wel de Altenaers, het goede te doen en dat tot uiting te brengen in ook het bestuur van het waterschap Rivierenland. Waarom Altenaers? Jah ... Ik ben in Altena ook bekend omdat ik daar 20 jaar gewerkt en gewoond heb. Ik ken het gebied en vele mensen. Verder heb ik een goed geografisch gevoel en ben ik op vele plekken binnen het gebied van Rivierenland bekend en kan ik mij daar ook “thuis voelen”. Stem daarom 15 maart 2023 CDA, Paul Kuijten, plaats 9!!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.