09 november 2020

Het leven is niet meer zo leuk

LEVEN MINDER LEUK SINDS CORONACRISIS

Zo maar een kop uit het AD van vorige maand.

“Voor een meerderheid van de Nederlanders is het leven minder leuk geworden sinds de crisis. Mensen missen contact en zekerheid. Een meerheid zegt één of meerdere psychische klachten te hebben gekregen. Driekwart mist het ontmoeten van mensen, bijv. op feestjes.” Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 25.000 leden van het Opiniepanel.

Wat doen we met deze uitkomsten?

De crisis moet bestreden worden, daar zullen de meeste mensen het wel over eens zijn.

Dan laat ik maar even buiten beschouwing het groeiend aantal mensen dat zich laat misleiden door allerlei leugens over het virus, die vooral via de sociale media worden verspreid en mensen die geloven in complottheorieën rond het virus.
We kunnen naar mijn idee voor 2 opties kiezen. 1. Of we zijn gedisciplineerd en voeren de maatregelen om het virus te bestrijden zo goed mogelijk uit. Tijdens de eerste golf is gebleken dat dit kan. 2. Of we zoeken de grenzen op van de opgelegde maatregelen dan wel we negeren de maatregelen om toch zo veel mogelijk vast te houden aan de periode toen het leven nog leuk was zonder coronacrisis.

Het zou heel goed zijn als we het als samenleving op kunnen brengen de maatregelen om het virus te bestrijden zo goed mogelijk na te leven. Hierbij moeten we oog hebben voor onder andere alle negatieve sociale effecten die dat heeft. Laten we in alle narigheid die het virus met zich meebrengt naar elkaar omzien. Hierdoor wordt voorkomen dat mensen zich eenzaam of op een andere manier ellendig voelen.

De saamhorigheid die bij de eerste golf van het zo duidelijk in de samenleving aanwezig was, moet weer nieuw leven ingeblazen worden.

We zijn met elkaar opnieuw stilgezet. Dat maakt ons nederig. Gelukkig is er wel HOOP.

Wim de Ruiter, raadslid CDA fractie Hardinxveld-Giessendam

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.