31 mei 2014

CDA Hillegom weer in coalitie

--> Bekijk hier het coalitieakkoord

Na een periode van vier jaar oppositie voeren neemt het CDA vanaf nu weer deel aan de coalitie. Frits Roelfsema gaat in het college van B&W de CDA-kar trekken. Fred van Trigt die aanvankelijk wethouderskandidaat voor het CDA was kon helaas geen regeling met zijn werkgever treffen om na het wethouderschap terug te keren en zal als fractievoorzitter in de gemeenteraad gaan functioneren. Frits Roelfsema is in zijn vorige woonplaats al zeer actief geweest voor het CDA als raadslid en fractievoorzitter.

Het CDA-wethouderschap behelst 0,6 fte en heeft een mooie CDA-invulling: WMO, Jeugdzorg, Welzijn en Sport en gezondheid. Het is een mooie maar zware portefeuille omdat er veel te gebeuren staat in het sociale domein. Zoals in het verkiezingsprogramma CDA Hillegom stond: inwoners van Hillegom worden aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid maar als het nodig is krijgen ze een steuntje in de rug. Het voorzieningenniveau willen wij minimaal op hetzelfde niveau houden maar de vragen ‘Wat kunnen we er zelf aan doen’ en ‘Hoe kunnen we dit efficiënt(er) organiseren’ zullen steeds gesteld worden. Daar ontkomen we ook niet aan want financieel moet de vinger aan de pols gehouden worden.

De coalitie gaat de inwoners, de gemeenteraad en andere belanghebbenden in een vroeg stadium betrekken bij het maken van beleid. Iedereen kan zijn steentje bijdragen: Samen Sterker

Ook in de portefeuilles van de andere wethouders herkennen wij heel veel punten die in het CDA-verkiezingsprogramma staan. Wij staan dan ook volledig achter het bereikte coalitieakkoord en wensen Frits als wethouder en de fractie veel succes toe in de komende periode!

Fred van Trigt, lijsttrekker/fractievoorzitter

--> Bekijk hier het coalitieakkoord

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.