20 december 2021

Kerst en campagne

De CDA-afdeling van Hillegom trapte afgelopen zaterdag de campagne af richting de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Vol energie gaan we onder de enthousiaste leiding van lijsttrekker Karin Hoekstra op weg naar een mooi resultaat. Zaterdag zijn er op diverse plaatsen in Hillegom mooie foto's gemaakt die terug te zien zullen zijn in ons verkiezingsprogramma, onze flyers, onze website en onze sociale media kanalen. Tijdens onze eigen 'bordesscène' sloot Kerstman, zoals te zien is op de foto bij dit artikel, gezellig aan. Ook oud-wethouder Fred van Trigt, thans burgemeester van Zoeterwoude, kwam aanlopen voor een babbel. Kortom: het was een bijzonder gezellig en motiverend moment, waarvan alle kandidaten op de lijst, rekening houdend met de geldende beperkingen, genoten. 

Ondanks de gezelligheid zien we dat eenzaamheid een steeds groter probleem aan het worden is in onze samenleving. Corona heeft dit alleen maar versterkt. In ons sociale leven hebben we gemerkt hoe we elkaar kunnen missen als dichtbij elkaar zijn niet meer kan vanwege de beperkende maatregelen. Iedereen (jong en oud) heeft behoefte aan contact, ondersteuning, hulp en gezelschap. Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. Het is niet aan mensen te zien of zij zich eenzaam voelen. Er wordt weinig over gepraat. Daarom is het goed om scherp te zijn op signalen die kunnen wijzen op eenzaamheid.

Al jaren zet het CDA zich in om iets te doen tegen eenzaamheid. Vroeg signaleren, laagdrempelige hulp en voldoende plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten zijn belangrijke voorwaarden. Maar de gemeente kan dit niet alleen oplossen. Het vraagt iets van ons allemaal. Samen kunnen we eenzaamheid wél bespreekbaar maken en er zo ook wat aan doen. Daarmee kunnen we de mensen het gevoel geven ertoe te doen. Op de website  www.eentegeneenzaamheid.nl kunnen we handvatten en suggesties lezen hoe we elkaar kunnen helpen.

Kerstgedachte
Wat zou het fijn zijn als we tijdens de komende feestdagen hier stil bij kunnen staan en daadwerkelijk op zoek gaan naar elkaar. Een kaartje sturen, een bloemetje voor je gescheiden buurvrouw, videobellen met je alleenstaande opa, skaten met je terug getrokken klasgenoot kan al het verschil maken. Het CDA wenst iedereen gezegende Kerstdagen en een betekenisvol 2022!

Suggesties zijn van harte welkom
Het CDA staat open voor suggesties en ideeën. Neem contact op met het CDA Hillegom via [email protected] of kijk op onze website cdahillegom.nl, Facebookpagina of volg ons via Twitter.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.