14 maart 2014

KiesDichtbij.nl: 'Zorg staat centraal bij het CDA Hillegom'

'Het is een drukke tijd', verzucht Van Trigt. 'Maar we doen het ergens voor. Wij zijn als CDA lokaal goed voor Hillegom. Hillegommers mogen best trots zijn op ons dorp en dat ook uitstralen'. Al snel komt het gesprek op sport, een van de speerpunten in het verkiezingsprogramma van CDA Hillegom. Van oorsprong is Van Trigt leraar lichamelijke opvoeding. Nu is hij manager van twee multifunctionele sportaccommodaties. Zelf is hij een enthousiast sporter en heeft al veel commissie- en bestuursactiviteiten gedaan. 

'Al op mijn veertiende jaar werd ik gevraagd voor de toernooicommissie van de tennisvereniging', laat de lijsttrekker weten. 'Ik vond het toen al leuk om actief bezig te zijn en om mee te praten en beslissen. En ook de belangstelling voor politiek zat er al vroeg in. Op de middelbare school heb ik er al een werkstuk over gemaakt. Ik ben niet het type van: de beste stuurlui staan aan wal, maar ik probeer te helpen om dingen voor elkaar te krijgen. Sinds 2009 ben ik actief voor het CDA. Deze partij past qua waarden en normen het beste bij mij. Eerst was ik burgerlid en vanaf 2010 raadslid. Sport is belangrijk voor de Hillegomse CDA-fractie. Het verenigingsleven moet in stand blijven en gestimuleerd worden. Dat zorgt voor een ontmoetingsplek, voor sociale contacten. Maar ook de sociaal-culturele instellingen zoals de Kulturele Raad zijn belangrijk in de Hillegomse samenleving. De betaalbaarheid van de sportaccommodaties voor sportverenigingen staat echter onder druk en daarom wil het CDA dit onderzoeken en ook het drank- en horecabeleid mag activiteiten van de verenigingen niet hinderen'.

Ook de zorg voor ouderen, mensen met een beperking en voor kinderen staat bij CDA Hillegom hoog in het vaandel. 'We kunnen niet ontkennen dat er bezuinigingen op ons afkomen. In het kader van de omvangrijke taken die op de gemeenten afkomen, is het noodzakelijk om regionaal samen te werken. Daardoor kun je deze taken gemakkelijker oppakken en het risico spreiden. Om de mantelzorgers niet verder te belasten is het CDA Hillegom ervoor om buurtinitiatieven te ondersteunen. Ik denk dat mensen in hun eigen straat of wijk best bereid zijn om hun buren te helpen. Zo'n buurt- of wijkraad zou ook op andere gebieden actief kunnen zijn. Ze zouden bijvoorbeeld mee moeten kunnen praten over de inrichting en veiligheid in de wijk. In vele opzichten kan een soort buurtraad heel nuttig zijn. De gemeente Lisse heeft een buurtregisseur aan het werk. Dat lijkt mij voor Hillegom ook een goed idee'. 

Ook veiligheid is een speerpunt voor het CDA. 'Wij willen dat er nu echt actie ondernomen wordt op de inbraakgolf in Hillegom. Desnoods worden hier particuliere surveillancebedrijven bij ingeschakeld'. Maar ook de centrumontwikkelingen houden het CDA bezig. 'Het plan Hart voor Hillegom steunen wij, maar de van Meerbeekstraat kan niet helemaal afgesloten worden. Kort parkeren in de Hoofdstraat mag, maar niet op de koopavond en op zaterdag'. Een belangrijk punt is ook nog de Duinpolderweg. 'Wij zijn er niet voor dat de Duinpolderweg door kostbaar bollen-, bos- en polderlandschap komt te lopen. Ook moet er geen huizenbouw komen, in Hillegom zijn er genoeg inbreilocaties waar gebouwd kan worden. Als die weg er toch moet komen, zijn wij ervoor dat het een ondergrondse weg wordt'.

Bron: www.KiesDichtbij.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.