05 maart 2022

Verkiezingsdebat voor senioren

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen heeft er in Villa Flora een debat voor senioren plaatsgevonden. Het debat werd georganiseerd doorde Vereniging van Senioren en het Seniorenpodium Hillegom en de presentatie werd gedaan door Jos Draijer. Uiteraard was onze lijsttrekker Karin Hoekstra erbij. 

De lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen in Hillegom gingen in debat over zaken die de senioren belangrijk vinden zoals Wonen en doorstroming, Welzijn, Zorg en een eigen plek, Mobiliteit zoals belbus en Veiligheid. Ook werd een Strategieplan, opgesteld door het Senioren Podium Hillegom, met als centrale doelstelling: “Maak Hillegom tot een plek waarin ouderen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen. Waar zij zorg en aandacht krijgen als dat nodig is, maar vooral waar zij zelf zo lang mogelijk actief kunnen blijven meedoen," behandeld. 

Waar gaan we bouwen? Onze lijsttrekker Karin Hoekstra gaf een uitleg over de plannen van CDA Hillegom. Eerst op inbreilocaties en dan op de reservelocatie Pastoorslaan-Zuid. We streven ernaar dat Hillegommers gezond oud worden. Dat wil het CDA Hillegom faciliteren en daar beginnen we vroeg mee. Laat Hillegom het gezondste bollendorp worden! Daarnaast is Hillegom wat CDA Hillegom betreft een dementievriendelijke gemeente, om mensen bij het ouder worden te ondersteunen in hun zelfstandigheid.

Al onze plannen voor Hillegom lezen? Ga naar ons programma

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.