05 juni 2020

Wethouder Fred van Trigt verrast mantelzorger

Wethouder Fred van Trigt bezocht op 26 mei mevrouw Yvonne Warmerdam. Zij is mantelzorger. De wethouder verraste haar met een attentie in het kader van de jaarlijkse waardering van de gemeente voor de grote inzet van mantelzorgers.

Dit jaar geen VVV-bon maar geld op de rekening

Normaal gesproken organiseert WelzijnsKompas Hillegom - Lisse namens de gemeente elk jaar een gezellige bijeenkomst waar mantelzorgers die zich ervoor aanmelden het mantelzorgcompliment uitgereikt krijgen. Ze krijgen dan een VVV-bon ter waarde van 100 euro. Vanwege Covid-19 is er dit jaar voor gekozen om het bedrag eenmalig over te maken.

Een persoonlijk tintje door een bezoek

Omdat geld overmaken zo’n onpersoonlijke handeling is, besloot wethouder Fred van Trigt een willekeurige mantelzorger te bezoeken. Met een doos heerlijk gebak belde hij aan bij mevrouw Yvonne Warmerdam. Om op deze manier symbolisch alle mantelzorgers te waarderen.

Wethouder Van Trigt: “Dit gezin zit in de hartverscheurende situatie dat zij hun meervoudig complexbeperkte dochter niet mogen bezoeken. Zij woont elders, maar normaal gesproken verzorgen en begeleiden zij hun dochter en zus 2-3 keer per week in de woonvoorziening. Het is schrijnend dat zij nu niet fysiek nabij kunnen zijn. Dat levert meer dan ooit, veel extra kopzorgen”

Mantelzorger zijn is in deze coronatijd extra zwaar

Mantelzorgers hebben het in deze periode extra zwaar. Een deel van de begeleiding, dagbesteding, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden vallen weg of worden telefonisch of digitaal opgevangen. Mantelzorgers kunnen soms hun naasten niet bezoeken of slechts achter glas. Daarnaast zijn er zorgen dat het virus ook bij hen toeslaat. Alle reden dus om hen ook in deze periode in het zonnetje te willen zetten.

Het mantelzorgcompliment kan nog tot 1 november aangevraagd worden

Voor wie het mantelzorgcompliment nog niet heeft aangevraagd, dit kan nog tot 1 november. Kijk hiervoor op www.welzijnskompas.nl of bel 0252-757100.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.