05 maart 2021

Wethouder Karin Hoekstra slaat eerste paal IKC

Wethouder Karin Hoekstra, bestuurder Omar Ramadan van Sophia Scholen en directeur Paula Bernsen van Wonderland Kinderopvang, hebben op 3 maart symbolisch de eerste paal geslagen van het IKC. Over ongeveer een jaar openen de deuren van het nieuwe IKC (Integraal Kind Centrum) in Hillegom. Een innovatief kindcentrum, waarin onderwijs en kinderopvang nauw gaan samenwerken. 

Toekomstbestendig

Gemeente Hillegom is blij met de komst van het nieuwe IKC. “Met de realisatie van het Integraal Kindcentrum Hillegom maken twee verouderde schoolgebouwen plaats voor één nieuw, gezond en toekomstbestendig onderwijsgebouw voor zowel kinderopvang als primair onderwijs”, aldus Karin Hoekstra, Wethouder Hillegom RO, Verkeer, Milieu, Onderwijs, Cultuur en Duurzaamheid.

Tijdscapsule

Twee leerlingen van basisschool Meer en Dorp, de school die samen met Wonderland Kinderopvang het IKC in Hillegom gaat vormen, kregen de eer om een tijdscapsule in te graven op de bouwplaats. Een capsule, vol met kunstwerkjes van de kinderen op school en het kinderdagverblijf. Vanwege de coronamaatregelen konden de kinderen helaas niet aanwezig zijn op de bouwplaats. Daarom filmde een leerling het hele spektakel, zodat later die ochtend iedereen in zijn eigen klas kon meegenieten van het feestelijke moment. Na afloop kregen alle kinderen, per groep, op een versierd schoolplein een lekkere traktatie.

https://www.hillegom.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/bouw-ikc-hillegom-van-start

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.