Frank Vrijburg

Burgerlid

Wie is Frank Vrijburg?

Ik ben 59 jaar, getrouwd met Yvonne, trotse vader van vijf kinderen die allen zijn uitgevlogen. Geboren en getogen in Haarlem maar inmiddels woon ik ruim 16 jaar in Hillegom op een zonnige plek in Elsbroek.

Na het behalen van mijn VWO-diploma deed ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Na een paar jaar voor de klas kon ik de prikkels uit het bedrijfsleven niet weerstaan. Het roer ging om! Ik bouwde aan een financiële carrière in de beleggingswereld bij de ABN AMRO Bank. In 2006 ging ik met prépensioen. Sinds die tijd houd ik mij intensief bezig met mijn familie want inderdaad ‘het gezin is de hoeksteen van de samenleving’. Ook zette ik mij jaren in voor het G-hockey bij Hisalis: “iedereen doet mee!”Momenteel werk ik in deeltijd op Schiphol voor de KLM. Heerlijk dynamisch!

Waarom het CDA?
Mijn betrokkenheid met Hillegom en de inwoners vindt zijn oorsprong in 2003. Toen organiseerde ik in samenwerking met alle basisscholen een inzamelactie voor ontwikkelingslanden. Dankzij de hartverwarmende inzet van velen werd dit een groot succes. Mijn stap richting de politiek was een logisch vervolg.Dat betekende kleur bekennen… Gemeenschappelijke verantwoordelijkheid, zorg voor elkaar, gezin als hoeksteen, “fatsoen doen!”, zijn mij op het lijf geschreven! Dus: CDA!!

Als penningmeester van het CDA-Hillegom lette ik jaren (graag) op de centjes. Voor de gemeente Hillegom vind ik een sluitend huishoudboekje ook zeer belangrijk. In dit verband denk ik vooral aan de effecten van de decentralisaties in de zorg, woningbouwprojecten, en verbetering van ons dorpscentrum. 

Nu na drie jaar raadslidmaatschap zijn wij als CDA tevreden. Samen met onze coalitiepartners zijn inmiddels vele bouwprojecten gestart, is en wordt het centrum enorm opgeknapt, is er volop aandacht voor sport, onderwijs en cultuur, en lijkt de zorg goed geregeld.  

Wat vindt Frank belangrijk?Ik ben trots op Hillegom. Het is belangrijk dat iedereen hier met plezier kan wonen met een toegankelijke woningmarkt voor starters en senioren. Fijn en gezellig winkelen hoort daar ook bij. Maar ook dat Hillegom aantrekkelijk is voor ondernemers. Dat alles doen we samen; met burgers, ondernemers en buurgemeenten. We moeten op elkaar kunnen rekenen. Dat vind ik belangrijk!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.