Karin Hoekstra, opgegroeid in Hillegom, bewegingswetenschappen in Amsterdam gestudeerd en sinds 2001 weer woonachtig in Hillegom. Ik ben getrouwd met Douwe en moeder van twee studenten, die sinds 2020 beiden op kamers in Amsterdam wonen. De geschiedenis herhaalt zich! Hillegom is voor mij een dorp dat blijft trekken: centraal gelegen, steden en strand vlakbij, goede voorzieningen en veel mogelijkheden tot sporten, wandelen en fietsen. En dan wonen op een mooie plek in Hillegom, in een echt familiehuis waar mijn ouders en grootouders ook gewoond hebben, Hillegom blijft voor mij genieten. 

Sinds 2018 ben ik wethouder in Hillegom. Na de verkiezingen in 2022 ben ik  begonnen aan mijn 2e termijn. Nu met RO, Milieu, Cultuur, Energietransitie en Duurzaamheid in mijn portefeuille. Ik ben trots dat ik op deze manier kan bijdragen om Hillegom tot Heerlijk Hillegom te maken. In het kort mijn politieke loopbaan: ik ben in 2002 lid geworden van het CDA en heb toen meegedraaid als steunfractielid, maar met twee kleine kinderen en een fulltime baan vond ik dat moeilijk te combineren. Waarna ik lid, en vanaf 2014 voorzitter, van het bestuur van CDA-Hillegom geworden ben. Vanaf 2016 ben ik raadslid en fractievoorzitter geworden. En in 2018, met de mooie verkiezingsuitslag, mocht ik  wethouder worden. 

Ik ben opgegroeid in Hillegom, heb een protestantse achtergrond en het bijdragen aan de maatschappij heb ik met de paplepel meegekregen. Mijn vader is jaren wethouder in Hillegom geweest, naast zijn baan bij Gemeentewaterleidingen Amsterdam, mijn moeder deed de planning en coördineerde alle werkzaamheden voor de st. Peuterspeelzalen Hillegom. Ook mijn beide grootvaders hadden een rol in de Hillegomse gemeenschap: de een politiecommissaris en de ander bollenhandelaar. 

Na mijn studie heb ik gewerkt bij Zorg en Zekerheid, Nieuw Unicum in Zandvoort, Zilveren Kruis Achmea en als ZZP-er, waarbij ik in verschillende sectoren in de gezondheidszorg bezig ben geweest met kwaliteit van zorg en het beheersen van zorgkosten. Weet u dat de leefomgeving, scholing en cultuur een grote rol speelt bij ervaren gezondheid, bij kwaliteit van leven. Ik vind het bijzonder dat ik nu via mijn rol als wethouder daaraan een steentje mag bijdragen. 

Karin Hoekstra

Contact

Uw gegevens

* Verplicht veld

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.