10 juli 2023

CDA HW blij met JongLerenEten en Natuurlijk bij de boer

Deze week kwam in het nieuws https://www.hoekschnieuws.nl/2023/07/06/meer-aandacht-voor-voedseleducatie-in-de-hoeksche-waard/?fbclid=IwAR2-7G9b0aj9Lywh99hI6XUebsGI9C3Autb6kmBJ2622ps4WjCLIJ3UEljw dat JongLerenEten in samenwerking met de gemeente vanuit het project Foodlab èn lokale agrarisch ondernemers onder andere de scholen gaat ondersteunen op het gebied van voedseleducatie zoals met het aanbieden van kant-en-klare lesprogramma’s en het organiseren van activiteiten zoals ‘boer in de klas’. CDA Hoeksche Waard heeft hier regelmatig aandacht voor gevraagd en we zijn zeer verheugd dat deze samenwerking nu tot stand is gebracht.

Het is prachtig als kinderen opgroeien in de Hoeksche Waardse groene agrarische omgeving en dan ook bekend raken en/of blijven met deze omgeving en de gezonde en lekkere producten die hier uit voortkomen. Daarnaast is het heel positief dat de al zo druk bezette leerkrachten ondersteund gaan worden met de kant-en-klare lesprogramma’s.

En complimenten aan de nieuwe stichting ‘Natuurlijkbijdeboer’ die hiermee al direct een supermooie activiteit hebben neergezet.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.