31 oktober 2018

Minister Hugo de Jonge, VWS, een dagje op bezoek bij CDA Hoeksche Waard.

CDA-minister Hugo de Jonge vereerde de vrijwilligers van ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek vandaag niet alleen met een bezoek, maar bracht ook taart mee. 
CDA- Hoeksche Waard wilde met het bezoek van de minister, de vrijwilligers van Zorgwaard in het zonnetje zetten. Minister De Jonge heeft samen met lijsttrekker Paul Boogaard en 2de op de kandidatenlijst Karoline Vorthoren, gebak uitgedeeld aan de vrijwilligers. 
De Jonge benadrukte in zijn toespraak:. ,,De samenleving leunt op vrijwilligers, we kunnen niet zonder hen.’’
Hij hoorde mooie verhalen, onder meer van ‘ome Jan’ die nog geregeld schaak speelt met een dementerende man van 92. ,,Deze vrijwilligers doen geweldig werk’’, aldus De Jonge. ,,Dat veel vrijwilligers al op leeftijd zijn, is best een zorg. We moeten jongeren daar ook voor enthousiasmeren. Maar mensen blijven ook langer vitaal en kunnen daardoor ook op latere leeftijd nog vrijwilligerswerk verrichten.’’
’s Middags opende minister Hugo de Jonge de Pop-Up store van CDA-Hoeksche Waard, in de Veilingpassage in Oud-Beijerland. In zeer ontspannen sfeer werden er allerlei gesprekken gevoerd met alle bezoekers. Ook gaf de minister spontaan een mini-concert.
De komende weken is de CDA-Hoeksche Waard Pop-Up store regelmatig open om deze gesprekken voort te zetten.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.