13 november 2023

Themabijeenkomst Stougjeswijk - campagne deel I

Wat een geslaagde campagnedag van CDA Hoeksche Waard . Zaterdagmorgen werd bij Boerderij Bouwlust Greup onder deskundige leiding van Paul Rijken en Ad Valkenburg over de nieuwe woningbouwlocatie 'Stougjeswijk' bij Oud-Beijerland besproken. Michel Rogier, fractievoorzitter van CDA Zuid-Holland , wethouder Joanne Blaak, Dennis Lausberg van HW Wonen , Donald de Jong van Makelaardij De Jong en Paul Boogaard , wethouder en kandidaat-Tweede Kamerlid, lieten hun licht schijnen over deze gebiedsontwikkeling. 'Niet alleen stenen stapelen maar eerst rollen' aldus Michel Rogier, overeenkomstig met de uitspraak van de CDA Hoeksche Waard fractieleden; 'eerst bewegen dan bouwen'. En, gaf hij aan, kom met concrete plannen naar de provincie om aanspraak te kunnen maken op de gereserveerde budgetten hiervoor.

Joanne Blaak benadrukte dat er aan de hand van de Wonen, Welzijn, Zorg Visie het enorm belangrijk is om alle voorzieningen zoals huisarts, scholen, buurthuizen en winkels vooraf de juiste plek te geven alsmede de inrichting en openbare ruimte conform deze visie te bouwen. En hiermee vorm te geven aan lang zelfstandig wonen en Omzien naar elkaar. Denk aan hofjeswoningen.

Vanuit zowel het publiek als in het panel werd herhaaldelijk gevraagd om, en gesproken over betaalbaarheid, energie-neutraal bouwen en de behoefte aan niet alleen met steen maar ook met hout te bouwen. En rekening houdend met de klimaatveranderingen zeker ook klimaatadaptief bouwen.

John Stuurman was aanwezig namens de Adviesraad sociaal Domein en gaf het advies mee om alle woningbouwplannen af te stemmen op de huidige en de verwachtte grootte van de huishoudens; streef naar zo'n 30% kleine woningen bouwen.

Iedereen enorm bedankt voor alle input! 

zie in volgende bericht deel II van deze mooie zonnige campagnedag. #CDA

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.