Matthijs Bouthoorn

Duo-raadslid Parkeren, vergroening en leefbaarheid

Wie ben je?

Mijn naam is Matthijs Bouthoorn. Als geboren Leidenaar bracht ik mijn jeugd door in het nabijgelegen Alpen aan den Rijn. In 2013 trokken de studies geschiedenis en rechten mij weer naar de Sleutelstad. In mijn studententijd was ik lid van Njord, een van de vele mooie (studenten)verenigingen die Leiden rijk is. Tegenwoordig woon ik met veel plezier vlakbij de Marekerk en ben ik actief bij de triathlongroep van het gemoedelijke ZVL-1886. In het dagelijks leven werk ik als jurist bij de Autoriteit Consument & Markt. 

Waarom heb je voor het CDA gekozen? 

Omdat ik niet geloof in een individualistisch mensbeeld, of dat de overheid voor alles dé oplossing heeft. Ik vertrouw op de kracht van de samenleving, waar wij samen verantwoordelijk zijn. Juist in deze tijd moeten we verschillen respecteren en maatschappelijk initiatieven belonen.

Hoe ga jij je inzetten voor Leiden?

Als Leiden staan we voor grote uitdagingen op het gebied van de woningbouwopgave, de ruimtelijke ordening en de energietransitie. Reden genoeg dus om in beweging te komen voor onze mooie stad. Daarom wil ik mij inzetten voor betaalbare woningen voor studenten en starters. Het stadsbestuur moet hierbij niet alleen oog hebben voor kwantiteit, maar ook voor de leefbaarheid en veiligheid in een monumentale stad als Leiden. Bij het vormgeven van deze mooie plannen moeten we durven verantwoordelijkheden aan de Leidenaren te geven. Dit betekent onder meer een eerlijke participatie met duidelijke spelregels. Zo zorgen we dat de lokale overheid ook daadwerkelijk het dichtst bij de burger staat!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.