11 januari 2018

CDA Maassluis reikt eerste verkiezingsprogramma uit

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van het CDA Maassluis afgelopen woensdag 10
januari, is het verkiezingsprogramma 2018-2022 ‘Kies vandaag voor morgen’ gepresenteerd. Omdat het onderwijs een belangrijk punt is in het verkiezingsprogramma heeft het jongste teamlid van het CDA Maassluis, Chris Voskamp, de eerste exemplaren uitgereikt aan: Hanneke Hollander, onderwijsleider van het Albeda, en Gisela van Gijn, directeur van het CBS Het Spectrum.

Met de samenleving
De commissie heeft inwoners, vrijwilligers en professionals gevraagd mee te denken over verschillende onderwerpen. Dit leverde waardevolle ideeën op die zijn opgenomen in het conceptverkiezingsprogramma. Dit concept is voorgelegd aan inwoners die actief zijn op verschillende terreinen in Maassluis, met als resultaat: een verkiezingsprogramma dat goed aansluit bij wat er leeft in onze stad.

“Het verkiezingsprogramma geeft aan wat we willen versterken, vernieuwen en laat ook ruimte over om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De vaste waarden blijven.” - LijsttrekkerCorine Bronsveld-Snoep

Vaste waarden, versterken en vernieuwen
Het CDA Maassluis gelooft in een stad waar plek is voor iedereen, met ruimte om van elkaar te verschillen. Een stad waar we samen het positieve verschil maken en goed voor elkaar zorgen. Waar we ons verantwoordelijk voelen voor elkaar en de omgeving. Laten we mooie momenten vieren en zorgen dat het in de toekomst ook prettig leven is.

Vanuit deze vaste waarden kiest het CDA Maassluis voor:

  • Betere ondersteuning aan leerkrachten en leerlingen. Als iedereen gelijke kansen krijgt en meer aandacht besteed wordt aan unieke talenten, bereiken we meer in het onderwijs.
  • Goede zorg voor wie ziek is. Zorg dichtbij, betaalbaar en persoonlijk maken.
  • Maassluis nog mooier maken. De historische uitstraling van de binnenstad doortrekken naar onze haven en wijken verfraaien met meer groen.
  • Heldere regels, meer vergunning-vrij, minder rompslomp en kosten.
  • Een kindvriendelijk en aantrekkelijk Maassluis, meer speelgelegenheden, waterrecreatie en ruimte voor evenementen.
  • Een ontspannen samenleving, scherp blijven op spanningen.

Hier wil het team van CDA Maassluis samen met inwoners aan werken, want samen bereiken we meer.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.