17 februari 2024

Henrike Heijboer 25 jaar CDA lid

Henrike Heijboer is 25 jaar lid van het CDA!

Op vrijdag 16 februari was het 25 jaar geleden (1999) dat Henrike lid werd van het CDA Maassluis. Het begon allemaal door de vraag van toenmalig voorzitter Arjen van Klink om bestuurslid te worden. Al snel ging ze ook aan de slag met het ledenblad. En de rest, ja dat is nu al weer één van de mooie 25 jarige CDA Maassluis geschiedenissen.

Namens alle leden hebben we haar daarvoor een mooi veelkleurig boeket bloemen bezorgd en daarbij onze felicitaties. Maar zeker ook onze dank overgebracht want Henrike is niet zomaar een lid. In die 25 jaar was het nooit saai voor Henrike en het CDA Maassluis. Henrike was voor de eerst keer gemeenteraadslid in Maassluis van 2002 tot 2006, daarna weer vier jaar tot 2010 als lijsttrekker en fractievoorzitter. Na een politieke adempauze was ze vanaf 2014 vier jaar steunraadslid en nu alweer vanaf 2018 raadslid. En heel terecht werd ze in 2022 koninklijk onderscheiden voor het invullen van drie gemeenteraadsperiodes in onze stad.

Wel een heel mooi lijstje! Het gemeenteraadswerk (fractievergaderingen, commissies voorzitten, raadsvergaderingen en nog veel meer) past haar als een jas en wie dat eens van dichtbij wil meemaken moet maar eens een fractievergadering op maandagavond in het stadhuis komen meemaken of binnen onze afdeling haar rol in de permanente campagne commissie ervaren of nog veel beter eens met haar op pad gaan de stad in. Heel knap om na 25 jaar nog zo vol energie voor het CDA te gaan. Chapeau Henrike en blijf ons nog heel lang inspireren. Goed voor CDA Maassluis en de stad. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.