06 september 2016

Inbreng debat exploitatie Koningshof

Onderstaande tekst heeft fractievoorzitter Corine Bronsveld uitgesproken in het debat exploitatie Koningshof.

Voorzitter, 

Exploitatie Koningshof is het onderwerp op de agenda. Alleen, zonder de verantwoordelijk wethouder achter de College tafel kan een inhoudelijk debat niet plaatsvinden. Na een stevige vragenronde vorige week over de koningshof in de commissie staan wij nu, een week later, met een lege wethouder stoel en een afgeslankte coalitie in deze raadszaal. 

Gisteravond heeft de VSP de keuze gemaakt om zich terug te trekken uit de coalitie. In mei 2014 heeft het CDA Maassluis samen met de PvdA, de VVD en de VSP een goed coalitieakkoord gesloten. Maassluis dichtbij; verbinden en vooruitzien. Het CDA Maassluis houdt samen met de PvdA en de VVD vast aan dit coalitieprogramma als basis. Alleen vinden wij het ongelofelijk spijtig dat we niet langer als vier partijen in coalitieverband samen verder werken aan de uitvoering van dit akkoord. 

Als gevolg van het terugtreden van de VSP uit de coalitie is ook wethouder David van der Houwen afgetreden als wethouder cultuur, sociale zaken en armoedebeleid. We begrijpen en respecteren het vertrek van dhr. van der Houwen.

Het CDA Maassluis bedankt dhr. van der Houwen voor zijn inzet voor onze stad. We hebben hem leren kennen als een hele vriendelijke, sociale man en een echte spreker. Zeker zijn passie voor cultuur straalde hij altijd en overal uit. In de stad bij openingen en feestelijkheden maar zeker ook in beleid. Zo is mede dankzij zijn inzet is een breed gedragen cultuurvisie tot stand gekomen. Een visie waar uitvoering aan wordt gegeven en waar we de komende jaren mee vooruit kunnen om de culturele beleving van de stad te vergroten.

Voorzitter, een inhoudelijk debat stond in de planning maar is ingehaald door onverwachte  ontwikkelingen en een nieuwe realiteit.Volgende week gaan we in de gemeenteraad weer terug naar de inhoud. Want de Koningshof meer dan alleen een politiek hoofdpijndossier. De koningshof verdient een toekomst. Welke? Daar gaan we volgende week met elkaar een richting in kiezen.

Voorzitter, er is nog veel te doen. En dan doelt het CDA Maassluis niet enkel op de Koningshof. Samen met de PvdA, de VVD en alle andere partijen in deze gemeenteraad wil het CDA Maassluis vol energie blijven werken aan onze mooie stad. Samen kunnen we veel bereiken. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.