03 december 2020

Leden aan het woord: Gerard Poot

Ik ben Gerard Poot en ik ben in 1977 geboren in Maassluis. Overdag ben ik regiocoördinator bij het Vervangings- en Participatiefonds. Samen met mijn vrouw Jennifer heb ik drie dochters waar ik ontzettend trots op ben. Tijdens het campingseizoen gaan we zo vaak mogelijk naar Lemmer waar we een stacaravan hebben. Een weekend weg naar Lemmer is, alsof je een week met vakantie bent geweest.

Een paar jaar jaren geleden wilde ik meer voor onze mooie stad doen. Het leek me mooi om een bijdrage te leveren aan de stad waar ik geboren ben en waar mijn kinderen opgroeien. Daarom ben ik zo’n twee jaar geleden lid geworden van het CDA Maassluis. Voor deze periode volgde ik voornamelijk met de verkiezingen de politiek. En eerlijk is eerlijk, het CDA was toen niet mijn eerste keuze.

Maar waarom nu wel het CDA Maasluis? Ik raakte in gesprek met Corine Bronsveld. Van Corine hoorde ik wat de partij lokaal bereikt had, en wil bereiken. Daarbij bleek het ook nog eens een leuke club mensen te zijn. Ik kon dus lokaal meer doen, samen met een enthousiast team. Zoals je begrijpt, was de keuze snel gemaakt. Nog een leuk voordeel, als partijlid ontmoet je de overige leden tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). Tijdens deze vergaderingen worden er afwisselende onderwerpen besproken. Niet alleen over Maassluis, maar ook landelijke thema’s komen aan bod. Dit maakt het nog interessanter. Daarnaast komen er regelmatig gastsprekers.

Inmiddels ben ik ook lid van de CDA - denktank. Vanuit de denktank kijken we wat er beter kan in de partij en nog belangrijker, hoe we dit vertalen naar concrete actie. Verder ben ik voorzitter van Stichting Maassluis Maritiem die jaarlijks de Furieade organiseert. Omdat de Furieade dit jaar niet door kon gaan, mochten we een prachtige dag voor de kinderen organiseren. Kids aan de Vlieten was een succes, zeker in de tijd waarin we leven. Corona maakt het ons niet makkelijk, maar blijf gezond en help diegene die het nodig heeft. Samen staan wij sterk!

Ps. Graag zou ik binnen de partij meer jonge leden zien. Hier doel ik niet alleen op jeugd, maar zeker ook op mijn generatie. Dus als je dit leest en denkt ‘dit wil ik ook?’ ;-)

Gerard Poot

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.