WE WINNEN MET SPORT

Sporten doen we overal: binnen de vier muren van een sporthal, in de fysiotherapiepraktijk, op een trapveldje in de wijk en op tal van andere plekken in onze stad. Dit is mooi, want bewegen is belangrijk voor de gezondheid en de ontspanning. Sport levert meer op. Sport brengt mensen samen en maakt mensen weerbaar. We leren omgaan met verlies en successen. Sport zorgt voor een teamgevoel en brengt respect voor elkaar en de tegenstander bij. Sport speelt een belangrijke rol bij het overbrengen van waarden en vaardigheden die in het leven zo belangrijk zijn. 

 

6.1 Investeren in de sportieve stad

De gemeente zorgt voor goed onderhouden en aantrekkelijke sporthallen en sportzalen voor de binnensport. De gemeente voert het accommodatiebeleid voor de buitensport voortvarend uit. Om sport echt iets van iedereen te maken, is meer nodig dan alleen goede voorzieningen. De gemeente ondersteunt actief de vele vrijwilligers, verenigingen en inwoners met professionals. 

  • Het zwembad nog aantrekkelijker maken met een vernieuwd sport- en buitenbad
  • Nieuwbouw Olympiahal
  • Nieuwe sportvisie

6.2 Buiten sporten

Sport en bewegen beperkt zich niet tot de sportaccommodatie. De gemeente zoekt samenwerking met onze lokale sportverenigingen en sportscholen, de bouwsector, werkgevers, scholen, zorginstellingen en inwoners om onze gezamenlijke buitenruimte meer op bewegen in te richten. Zo creëren en benutten we samen kansen om Maassluis aantrekkelijk en sportief te maken. 

  • Sportmogelijkheden aan de boulevard langs Het Scheur en in de parken

6.3 Iedereen kan sporten

Sport is leuk en gezond voor iedereen. Niet voor iedereen is sporten vanzelfsprekend. Het CDA Maassluis vindt dat iedereen die wil, moet kunnen sporten en wil drempels die dit belemmeren wegnemen. Sport brengt plezier waar iedereen van kan genieten en waar talenten kansen krijgen in Maassluis.

  • Sport en zorg combineren
  • Ondersteuning om kwetsbare doelgroepen te begeleiden
  • 'Kies voor Sport' voor zowel kinderen als senioren

6.4 Recreatie & toerisme

Maassluis is dichtbebouwd en dichtbevolkt. Het groen en het water in en om Maassluis zijn van groot belang. Ze brengen rust en zorgen tegelijkertijd voor beweging en een positieve beleving van de stad voor inwoners en bezoekers. We zetten in op de promotie van Maassluis, investeren in de stad, werken samen met andere gemeenten en zijn trots op onze bezienswaardigheden. 

  • Versterken waterrecreatie en zuinig op groene omgeving
  • Meewerken aan initiatieven die toerisme versterken
  • Verblijfs- en overnachtingsmogelijkheden

 

Voor al onze plannen bekijk het volledige verkiezingsprogramma.

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.