Dagmar van den Herik

Kandidaat Statenlid

Dagmar in 't kort
Mijn naam is Dagmar van den Herik. Ik ben 23 jaar oud en geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland. In het dagelijks leven studeer ik bestuurskunde. Daarnaast ben ik adviseur digitale informatiebeveiliging bij een organisatie, speel ik elektrische gitaar en spreek ik graag af met vrienden. 

Waarom het CDA?
Ruim zes jaar geleden ben ik lid geworden van het CDA. De partij sprak me aan omdat het staat voor een verbinding met anderen, van links tot rechts. Op die manier kun je veel dingen voor elkaar krijgen en polarisatie tegengaan. Juist nu er zoveel misgaat in de politiek omtrent rechtvaardigheid ben ik des te gemotiveerder om me in te zetten voor de samenleving.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten? 
Ik heb mij kandidaat gesteld omdat ik vanuit mijn ervaring als raadslid heb geconstateerd dat er ontzettend veel dingen beter geregeld kunnen worden voor inwoners. Ook merk ik dat er te weinig jonge mensen deel uit maken van de huidige politiek waardoor problemen van jongeren vergeten dreigen te worden. Graag zou ik er daarom in het bijzonder voor deze groep willen zijn. Graag zou ik mij o.a. in willen zetten voor een verbetering van het ov, de bouw van betaalbare woningen in gemeenten en een sterkere binding tussen stad en platteland.

Ook zou ik graag van jou horen wat de provincie zou kunnen verbeteren, daarom graag tot snel!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.