Joanna Schaad

bestuurslid

 

Joanna Schaad

E-mail: [email protected]

Binnen het bestuur van het CDA Zuid-Holland wil ik graag mijn bijdrage leveren aan de groei en ontwikkeling van het CDA. Voor de komende jaren staan voldoende uitdagingen op de agenda zoals de gemeenteraadsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen. Vanuit het provinciaal bestuur wil ik graag de verbinding leggen naar de lokale afdelingen; daar waar lokale initiatieven ondersteuning kunnen gebruiken. Samen bereik je altijd meer. Een voorbeeld uit eigen ervaring is de organisatie van het CDA-webcafé in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen waarbij wij vanuit Lansingerland Anne Kuik en Wytske Postma mochten verwelkomen. Dit kon dankzij het bredere netwerk van de CDA-organisatie, en uiteraard ook met de medewerking van de betrokkenen zelf.

Ik woon met veel plezier in Lansingerland. Op dit moment ben ik ook voornamelijk vanuit het CDA Lansingerland actief. Sinds 2009 ben ik lid van het CDA. Pas na het invullen van de zelfselectiescan en het gesprek met HR op het partijbureau (zomer 2018) ben ik actief binnen de partij. 
Ik ben geboren en getogen in Zuid-Ame¬rika: Paramaribo, Suriname. Mijn studie, Niet-westerse Sociologie, heb ik aan de Rijksuniversiteit Leiden gevolgd. De kernwaarde waar ik mezelf volledig in herken is rentmeesterschap ofwel duurzaamheid. Duurzaamheid niet alleen in de betekenis van het gebruik van hulpbronnen, maar ook in de zin van employability: het benutten van een ieder zijn of haar werkvermogen tot aan de pensioendatum, en duurzame bedrijfsvoering. 
Dit is ook als een rode draad in mijn werk terug te vinden. Ik heb ruim twintig jaar als consultant werkgevers geadviseerd over werknemersverzekeringen, lokaal en internationaal. Op dit moment werk ik als compliance en privacy officer bij de Blauwtrust Groep in Capelle aan den IJssel. 
Ik neem mee: kennis en ervaring om te verbinden en te enthousiasmeren. Ik leg graag contacten met mensen en weet vaak vraag en antwoord bij elkaar te brengen. Daarnaast ben ik sportief en (dus) ook competitief, in die zin dat ik graag resultaten behaal maar weet dat je niet altijd kunnen winnen. Ik kijk vol enthousiasme uit naar onze gezamenlijke start.

Portefeuille
- ledenbinding en ledenwerving

Contactpersoon voor:
Water Netwerk
- waterschappen

Regiocontactpersoon voor:
- Lansingerland
- Midden-Delfland
- Pijnacker-Nootdorp

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.