Karin van der Kaaden-van Klink

bestuurslid

Karin van der Kaaden-van Klink

E-mail: [email protected]

Hierbij stel ik mij voor als bestuurslid van CDA Zuid-Holland. Mijn naam is Karin van der Kaaden-van Klink, 58 jaar en woonachtig in Oude Wetering. Getrouwd met René, die in de machinebouw zit en samen trots op onze twee studerende kinderen Nathalie, 22 jaar (conservatorium) en Sebastiaan 18 jaar (horeca). Zelf ben ik werkzaam als arbeidsvoorwaardenadviseur bij Brandweer Amsterdam-Amstelland.

Al vroeg gestart in verenigingswerk als leiding of bestuurslid en ook op de middelbare school al snel in de leerlingenraad. Een bijdrage leveren aan de samenleving of de organisatie waarin leert/werkt werd mij vanuit de katholieke opvoeding al met de paplepel ingegoten.  Zeker in een groot gezin waarin het vanzelfsprekend is dat je je steentje bijdraagt en elkaar helpt en waarbij ook het voeren van discussies aan de keukentafel regelmatig voorkwam.

Ik kwam al snel in aanraking met het CDJA en daarmee werd mijn interesse gewekt voor de lokale politiek. Via het CDA-bestuur rolde ik zo de gemeenteraad in, waar ik met heel veel plezier en energie 25 jaar actief in ben geweest, waarvan 12 jaar als fractievoorzitter. Bestuurlijke aangelegenheden, de griffie, tuinbouw en regionale zaken behoorden tot mijn primaire domein. Maar als fractievoorzitter begeef je je al snel op alle politieke terreinen. Ik heb dan ook al veel meegemaakt in de politiek. En dan wordt het op een bepaald moment ook tijd dat je daar afscheid van neemt en nieuwe jonge mensen het stokje laat overnemen.

Samenwerken (of dat nu thuis, in je werk of in de politiek is) staat bij mij voorop. Alleen dan kun je veel bereiken. Ik zoek daarbij bij voorkeur dan naar overeenkomsten in plaats van verschillen. Hiermee kun je immers de verbinding leggen. Uiteindelijk is dat voor mij doorslaggevend geweest om ja te zeggen tegen een bestuursfunctie bij CDA Zuid-Holland. Daar waar nodig verbinding leggen tussen CDA-lokaal, provinciaal en landelijk en andere organisaties waarmee wordt samengewerkt om je doelstellingen te bereiken.

Portefeuille
- verkiezingsprocessen
- vormgeving statuten

Contactpersoon voor:
- CDAV
- Mobiliteitsnetwerk

Regiocontactpersoon voor:
- Hillegom
- Kaag en Braassem
- Leiden
- Leiderdorp
- Lisse
- Oegstgeest
- Teylingen
- Voorschoten

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.