07 februari 2022

Doen wat je belooft

Veel politieke partijen beloven heel veel, maar doen ze het ook echt? Natuurlijk kan geen enkele partij alles waarmaken wat er beloofd wordt. Als CDA Papendrecht hebben we er vier jaar vasthoudend aan gewerkt, dat heeft veel opgeleverd. We lopen onze beloften even langs.

Brandweer, politie en ambulance houden we in Papendrecht, alle diensten in een prachtig nieuw gebouw!

Er zijn nog wel eens rijen bij de gemeentewerf, maar door de nieuwe werf met ruimere openingstijden zijn ze een stuk korter geworden.

Weet u het nog, de lange files vanaf de Karwei tot aan de rotonde Veerweg / Burgemeester Keijzerweg? In regionaal verband hebben we een goede lobby opgezet en is de A15 breder met een vernieuwd kruispunt met de N3.

Er is door onze CDA-wethouder Pieter Paans in stilte gewerkt aan mooie plannen bij Fokker. Daar komen 500-800 banen bij, hopelijk inclusief een bedrijfsschool en kansen voor werklozen en starters.

Democratie aantrekkelijk maken voor iedereen: Het CDA Papendrecht heeft als enige partij tegen voortzetting van het oude systeem van de lokale democratie in Papendrecht gestemd. Het is een systeem van commissies die niet toegankelijk zijn voor inwoners en een ontoegankelijke en onaantrekkelijke raadsbehandeling. We hebben voorstellen uitgewerkt voor een systeem dat inwoners uitnodigt om mee te doen als een onderwerp hen interesseert of aangaat. Een systeem waarin we eerst luisteren naar elkaar en een beeld vormen, daarna nemen we pas een besluit. Hier blijft het CDA voor strijden!

 

Leon van den Dool

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.