Kees-buiten
15 juli 2022

CDA stelt vragen over situatie Lidl aan de Korteweg

De CDA-fractie heeft bij monde van Kees van den Berg vragen gesteld over de situatie bij de Lidl (Korteweg, Pijnacker). Een aantal omwonenden heeft bij verschillende gemeenteraadsfracties een alternatief plan ingediend waarin een aantal voorwaarden zijn gesteld ten aanzien van de bedrijfsvoering van de Lidl. Het CDA wil graag weten of het college bekend is met dit plan en of het college daar iets mee heeft gedaan.

Het CDA heeft ook geconstateerd dat de situatie zoals die op dit moment bij de Lidl bestaat, mogelijk in strijd is met het geldende bestemmingsplan. ‘We willen graag weten of er bewust uitzonderingen worden gemaakt ten opzichte van het akoestisch onderzoek. Bewoners schrijven ons dat de situatie in de praktijk anders is dan is meegenomen in het akoestisch onderzoek bij het bestemmingsplan.’ In het akoestisch onderzoek – waar Kees van den Berg in is gedoken – valt te lezen dat een aantal activiteiten niet is meegenomen, zoals het buiten laden en lossen van vrachtwagens bij het overdekte losperron, rolcontainers buiten op het terrein en personeel dat voor 7.00 uur  aanwezig is. ‘Maar dat lijkt me een lastig verhaal als de winkel vervolgens wel om zeven uur opengaat’, aldus Van den Berg.

Enigszins verbaasd kijkt Van den Berg wel naar de verruimde openingstijden ten opzichte van de in het akoestisch plan beschreven tijden. ‘In dat plan staat dat is uitgegaan van de worst-case door de berekeningen te maken op basis van de openingstijden van de vrijdag.’ Dat gaat uit van een opening van 8.00-21.00 uur. ‘Die worst-case is voor omwonenden inmiddels een positief scenario, daar de Lidl nu van zeven tot negen open is.’

Het CDA wacht de beantwoording van het college met belangstelling af.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.