19 april 2024

CDA wil dat college verkeersveiligheid Zijdeweg serieus neemt na ongelukken

Het CDA Pijnacker-Nootdorp is bezorgd over de verkeersveiligheid op de Zijdeweg. Sinds de openstelling in 2020 hebben er meerdere ongelukken plaatsgevonden, alleen de afgelopen maand waren het er al vier. Dat roept de vraag op wat de oorzaken van deze ongevallen zijn. Reden voor het CDA om de verkeersveiligheid op de Zijdeweg aan te kaarten bij het college.

Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 60, maar is de weginrichting wel zodanig dat verkeersdeelnemers geneigd zijn zich daaraan te houden? En hoe duidelijk is de situatie bij de kruisingen, is het voor mensen die er niet zo vaak komen duidelijk waar ze voorrang moeten geven? Het CDA heeft deze en andere vragen gesteld, om te kijken hoe de verkeersveiligheid verbeterd kan worden. Ook in de Telstar was er de afgelopen maanden veel aandacht voor de ongelukken op de Zijdeweg.

Het college is van plan om later dit jaar de Hoogseweg, die uitkomt op de Zijdeweg, tijdelijk open te stellen voor autoverkeer uit Klapwijk in verband met de werkzaamheden daar. Daarvoor zou een extra ontsluiting nodig zijn. Het CDA wil dat ook daar nog eens goed naar gekeken wordt, want het is de vraag of dat wenselijk en wel verstandig is, gelet op het nu al toenemende aantal ongevallen.

Foto door Spa Media

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.