01 maart 2022

Extra compensatie voor hoge energierekening

Menno van Enk - lijsttrekker CDA Rijswijk - heeft gisteren tijdens het lijsttrekkersdebat gepleit voor extra compensatie voor de hoge energierekening.

Hij stelde voor om, net als in Den Haag, de inwoners die te maken hebben met energiearmoede vanuit de gemeente extra te ondersteunen.
Huishoudens rond het sociaal minimum ontvangen vanuit een landelijke regeling eenmalig ongeveer € 200,-. Het CDA Rijswijk wil dit eenmalig aanvullen tot € 300,- per huishouden. Daarnaast pleit Menno van Enk voor het zo snel mogelijk uitbetalen van de compensatie.

'Deze extra compensatie is nu nodig en kan niet langer wachten. Deze huishoudens komen anders echt in de problemen door de hoge energiekosten. Op langere termijn wil het CDA doorgaan met het ingezette beleid van onderhoud en verduurzaming van de woningen door corporaties. De eerste resultaten zijn al bereikt, nu doorzetten! Dan is de energierekening op langere termijn ook betaalbaar voor deze huishoudens', aldus Menno van Enk.

Het CDA Rijswijk zet zich de komende collegeperiode ook in voor het kunnen isoleren van koopwoningen met een (sociaal) krediet voor lagere en middeninkomens.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.