26 januari 2022

Forum Stad 25 januari 2022 over Havenkwartier, Geestbrugweg en Broekslootkade

Fractievoorzitter Menno van Enk heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering (Forum Stad) op 25 januari aandacht gevraagd voor de ontwikkelingen in het Havenkwartier en de zorgen van bewoners die daar in de buurt wonen. Op zijn verzoek was dit punt geagendeerd.

Het CDA Rijswijk wil duidelijk zijn: inspraak over de bouw van 2.500 woningen mag niet alleen overgelaten worden aan de projectontwikkelaars! De gemeente moet dit actiever begeleiden om de belangen van omwonenden te beschermen. Verkeersmaatregelen moeten - zoals eerder beloofd door de wethouder - snel worden uitgevoerd, omdat er nu al files staan aan de Burgemeester Elsenlaan. Het CDA wil aangetoond zien dat het afstellen van stoplichten echt voldoende is, vóórdat straks het bestemmingsplan wordt gewijzigd.

Ook het plan voor 2.100 woningen kan wat het CDA betreft alleen doorgaan als er garanties zijn voor de verkeersafwikkeling en de inrichting van het stationsgebied aan het Generaal Eisenhowerplein. Daar moet, wat het CDA Rijswijk betreft, de projectontwikkelaar aan meebetalen.

Daarnaast wilde het CDA ook direct het tussenakkoord over OV Binckhorst in het Forum Stad bespreken. Dit voordat het in februari ter besluitvorming in de raad komt. Insprekende bewoners van de Geestbrugweg en Broekslootkade tonen zich met recht ongerust. Helaas hielden andere partijen dit tegen. Het CDA Rijswijk bezoekt dinsdag 1 februari (tussen 16.30 - 18.00 uur) de Geestbrugweg en Broekslootkade tijdens de wijkwandeling: https://www.cda.nl/zuid-holland/rijswijk/actueel/agenda/wijkwandeling-cromvliet-leeuwendaal-hoornwijck-broekpolder.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.