06 april 2023

Geen visitekaartje! Geen vergunning! Schriftelijke vragen over opslagplaats Huis te Landelaan

'Het gemeenteraadslid Simon Geleijnse van het CDA Rijswijk heeft schriftelijke raadsvragen aan het college gestuurd over een al langere tijd aan de Huis te Landelaan gesitueerde gemeentelijke opslagplaats. Volgens omwonenden is deze opslagplaats destijds als tijdelijk aangekondigd, maar inmiddels al lang in gebruik. Navraag heeft Geleijnse geleerd dat deze opslagplaats vanwege projecten in de omgeving voorlopig in gebruik blijft. Geen visitekaartje bij binnenkomst of het verlaten van de gemeente, vindt Geleijnse.

Het raadslid zou graag van het college willen weten voor welke projecten deze opslagplaats in gebruik is. Zijn het projecten in de directe omgeving van de Huis te Landelaan? En tot wanneer is deze opslagplaats dan wel nodig?

Volgens Geleijnse is er geen omgevingsvergunning voor deze opslagplaats in de landgoederenzone aangevraagd. “Is het college voornemens om “handhavend” op te treden? Welke consequenties zijn er voor de gemeente nu er geen omgevingsvergunning is?” Geleijnse vraag tevens of het college voornemens is alsnog een vergunning aan te vragen voor deze opslagplaats in de landgoederenzone. Tenslotte vraagt Geleijnse, indien het college voornemens is de opslagplaats – met omgevingsvergunning – op deze locatie te handhaven, deze verder van de weg te plaatsen, de afrastering te verbeteren en aan het zicht te onttrekken door snelgroeiende struiken of met een andere oplossing te komen.' 

Bron: Schriftelijke vragen CDA Rijswijk over opslagplaats zonder omgevingsvergunning Huis te Landelaan - InRijswijk

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.