06 december 2021

Vragen over sluiting zwembad Steenvoorde

Voor de gemeenteraadsvergadering van 7 december 2021 heeft het CDA Rijswijk onderstaande vragen over het zwembad in Florence Steenvoorde ingediend.

Zie ook het bericht van Omroep West: 
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4491175/sluiting-zwembad-woonzorgcentrum-rampzalig-voor-honderden-kinderen

  1. Tijdens de Algemene beschouwingen heeft het college toegezegd om te gaan praten met de eigenaar van het zwembad Steenvoorde - zorginstelling Florence - om te kijken hoe sluiting van dit warmwaterbad voorkomen kan worden. Zijn er intussen gesprekken gevoerd met de belanghebbenden?
     
  2. Is het college bekend met het feit dat het Zweminstituut inmiddels een kort geding tegen Florence heeft aangespannen om het zwembad open te houden en dat deze gebruiker daarbij heeft aangeboden om zowel de reparatiekosten als het exploitatietekort aan Florence te willen vergoeden?
     
  3. Is het college het met de CDA-fractie eens dat dit warmwaterbad sociaal en qua gezondheid enorm belangrijk is voor ouderen en voor zwemles aan de (honderden!) kinderen, die anders in Rijswijk geen alternatief hebben?
     
  4. Wat is nu de stand van zaken? Wat doet het college verder om te bemiddelen tussen de gebruikers en de zorginstelling om sluiting van het zwembad te voorkomen?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.