René Segers-Hoogendoorn

Fractievoorzitter

 

Wie is René Segers-Hoogendoorn? 

Geboren in Sittard (1980), getogen in Maastricht in een gezin met drie jongens waarvan ik de jongste ben. Nu vader van vier kinderen (Julia, Anna, Jonathan en Nova) en man van hun moeder (Marit).

Jeugd en familie 

Mijn ouders Anneke (1942) en Leon (1944), Brabantse en Limburger, hebben mij en mijn broers maatschappelijk engagement en verantwoordelijkheid nemen voor de wereld om je heen met de paplepel ingegoten. De eettafel in huize Segers was en is een soort politieke arena vol passionele discussie.

Opleiding 

Bestuurs- en organisatiewetenschap aan de (toen nog) Katholieke Universiteit Nijmegen (1998-2002), direct daarna al de politiek ingegaan, dus een mooie combinatie. Verder ben ik een voetbal-, wielren- en hardloopliefhebber en hou ik van rode wijn (niet alleen proeven, maar ook het verhaal en de geschiedenis erachter).

Wat voor werk doe je als CDA raadslid?

Ik zit in de raad omdat ik verantwoordelijkheid wil nemen voor de wereld om me heen en het verschil wil maken in het leven van mensen. Dat heb ik de afgelopen raadsperiode gedaan op de thema's Economie, Duurzaamheid, Energietransitie, Mobiliteit, grote projecten, organisatie en financiën.

Als je één ding in Rotterdam kon veranderen als raadslid, wat zou je veranderen?

Als ik één wens mocht doen zou ik Rotterdam heel veel minder polarisatie toewensen. Polarisatie zorgt voor verdeling en ondermijnt een samenleving. De politiek, hoe verdeeld ook, heeft de opdracht om gezamenlijke vruchtbare grond te vinden, ten bate van alle Rotterdammers.

E-mail: [email protected] 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.